Butikkansatt rispet med kniv av ransmann i Harstad

Artikkelen fortsetter under annonsen

En kvinnelig ansatt i en klesbutikk i Harstad ble ranet og rispet med kniv lørdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnen i 40-årene var i ferd med å stenge Dressmann-butikken i senteret AMFI Kanebogen senter rett sør for byen, da ransmannen dukket opp like etter klokka 18.

– Han rispet henne i halsen med en kniv og truet til seg dagsomsetningen. Bortsett fra den psykiske påkjenningen dette medførte, skal hun være uskadd etter det grove ranet, sier regionleder Morten Hole i Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB.

Raneren tok bakveien ut av butikken og var i 22-tiden fortsatt på frifot. Politiet vet ikke hvor mye penger han fikk med seg.

Gjerningsmannen er cirka 180 centimeter høy. Han var iført mørke klær og mørk lue og snakket gebrokkent norsk. Han var ikke maskert.

– Vi har en kriminaltekniker på stedet, sikrer overvåkingsvideoer fra senteret og snakker med vitner. Hvis noen har sett noe mistenkelig, ber vi dem kontakte oss, sier Hole.

Politiet vet ikke hvordan raneren forlot senteret eller om noen ventet på ham utenfor. Kvinnen var alene i forretningen da ranet skjedde.

– Det har ikke vært noen ran der før. Vi har nå flere politipatruljer ute som leter etter ham og har satt ned et etterforskningsteam for å løse saken, sier regionleder Morten Hole.