Mener drapsiktede burmesere er uskyldige

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to burmesiske mennene som er siktet for å ha drept to britiske turister i Thailand er uskyldige, mener burmesiske etterforskere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to burmesiske mennene som er siktet for å ha drept de to britiske studentene Hannah Witheridge (23) og David Miller (24) er uskyldige, mener burmesiske etterforskere.

Det tør de imidlertid ikke å si i en rettssal.

De to britiske turistene Hannah Witheridge (23) og David Miller (24) ble funnet døde 15. september i år på en strand på øya Koh Tao.

Bakgrunn: Britisk par funnet drept i Thailand

Burmesisk etterforskningskomité

Obduksjonsrapporten viste at begge var påført alvorlige hodeskader og at Hannah Witheridge hadde blitt voldtatt.

De to burmesiske menenne tilsto først drapet, men trakk senere tilståelsene.

Den burmesiske ambassaden i Thailand har i etterkant satt ned en komité til å etterforske saken. Komiteen har intervjuet 40 personer som arbeidet på Koh Tao da drapene fant sted.

– Uansett hva thailandske myndigheter kommer fram til i denne saken, mener vi at disse to unge mennene ikke står bak drapet, sier komiteens talsmann Htoo Chit, ifølge ABC News.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: – Ble drept da han forsøkte å redde Hannah

Frykter thailandsk politi

Komiteens leder Kyaw Thaung sier ifølge nettstedet at de har snakket med «sterke vitner» som kan renvaske de to drapssiktede, men at ingen tør å vitne i retten.

– Hvis de går til retten og vitner, vil de få problemer med thailandsk politi, sier Thaung.

Ifølge en ansatt ved den burmesiske ambassaden i Thailand skal mennene ha hevdet at de tilsto etter å ha blitt torturert av politiet.

Det har politiet derimot avsått som løgn.

– Mennene kom med en full tilståelse, sa en talsmann for politiet som etterforsker drapssaken til The Guardian i oktober.

Han fortalte videre at de drapssiktede da hadde vært til tilsyn hos lege.

– Dette gjorde vi fordi vi trodde de kunne komme til å hevde at de ble torturert. De siktede kan si hva de vil. De kan trekke sine tilståelser om de vil det. Vi har konkrete bevis, inkludert DNA-bevis fra Hannahs kropp som stammer fra de to mistenkte, sa talsmannen.

Les også: Sæd på Hannahs kropp avslørte drapsmennene