Dette har skjedd natt til torsdag

Myndigheter vil ikke si hvor ofte de bruker falske basestasjoner. Foto: Colourbox.com
Myndigheter vil ikke si hvor ofte de bruker falske basestasjoner. Foto: Colourbox.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

De viktigste hendelsene og nyhetene fra de siste timene innenriks og utenriks.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Norge:

Varsler politisk storstreik 28. januar

LO, Unio og YS har satt en dato for den politiske streiken de ønsker å gjennomføre som protest mot varslede endringer i arbeidsmiljøloven. Den to timer lange markeringen blir 28. januar.

Tilliten til politiet kraftig opp siden 2012

89 prosent sier de har svært høy eller ganske stor tillit til politiet. Det er betydelig flere enn i 2012 og også et høyere tall enn før angrepene 22. juli 2011.

Myndigheter vil ikke si hvor ofte de bruker falske basestasjoner

Flere etater bruker falske basestasjoner til å bekjempe kriminalitet, og en lovendring skal gjøre det lettere å overvåke mobiltrafikk. Men ingen vil si hvor ofte slike basestasjoner brukes.

Siv Jensen: – Det er ingen krise

Finansminister Siv Jensen (Frp) slår fast at det ikke kommer noen tiltakspakke for å berge økonomien. Svaret er lavere skatt.

Norwegian får kritikk for sikkerhetsfeil

Norwegian får kritikk fra Luftfartstilsynet for manglende sikkerhetsrutiner og manglende rapportering av driftsmessige avvik.

Nå dumper de prisen på ribba

For under en måned siden beklaget NorgesGruppen at ribbeprisen ble dumpet. Nå selger de selv ribbe for under 20 kroner kiloet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I verden:

Socialdemokraterna fosser frem på ny måling

Sveriges statsminister Stefan Löfvens parti er i medvind etter regjeringskrisen. Socialdemokraterna (S) går frem med 3,5 prosentpoeng til 32 prosent på en ny måling.

– USA anklager Nord-Korea for Sony-angrep

Amerikanske etterforskere har fastslått at Nord-Korea sto bak datainnbruddet mot Sonys filmstudio, ifølge flere medier. USAs president forsikrer at kinogjengere er trygge, tross hackeres terrortrussel.

Floridas eksilcubanere splittet om ny Cuba-kurs

Mange eksilcubanere i Miami reagerte med raseri på president Barack Obamas dramatiske erklæring om å avslutte en 50 år lang kald krig med Havana. Andre jublet.

Nobel-aksjonist livredd i Mexico

Adán Cortes Salas, som stormet scenen under fredsprisutdelingen, er hjemme i Mexico igjen. Han sier han frykter for sitt liv.