Lydopptak fra avhør i Vålnes-saken forsvant

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har mistet over elleve timer med lydopptak fra avhør i Vålnes-saken. Bevismaterialet dukket opp hos journalister i VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avhørene var innspilt på en diktafon og utgjør en viktig del av bevismaterialet i den pågående etterforskningen. På diktafonen var det spilt inn over elleve timer fra avhør av de tre drapssiktede og sentrale vitner i Vålnes-saken, skriver VG.

– Det er pinlig at dette har skjedd. Det er en rutinesvikt, og vi vil nå gjennomgå rutinene våre. Slike opplysninger skal ikke komme på avveie, sier fungerende politimester Einar Sparboe Lysnes i Troms politidistrikt til avisen.

Han var ikke kjent med at politiet manglet diktafonen da avisen overleverte den fredag. Avisen skriver at den nylig fikk overlevert diktafonen fra personer uten tilknytning til drapssaken.

Lysnes har varslet Spesialenheten for politisaker om hendelsen, men de har ennå ikke bestemt seg for om det opprettes sak, opplyser regionleder for Spesialenheten i Midt-Norge og Nord-Norge, Halvor Hjelm-Hansen.

Per Vålnes' ekssamboer og hennes kjæreste er sammen med en mann i deres bekjentskapskrets siktet for drap på 50-åringen. Vålnes ble meldt savnet av samboeren sin fire dager etter at han holdt 50-årslag i hjemmet sitt i Balsfjord i Troms lørdag 26. november 2011. (©NTB)