Dansk sykehus fikk mat produsert i sementblander

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et sykehus i byen Svendborg i Danmark har destruert alle matprodukter selskapet Nordic Ingredients har levert til dem. Deler av maten ble produsert i en sementblander.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selskapet Nordic Ingredients ble onsdag stengt av det danske mattilsynet, Fødevarestyrelsen. Årsaken er at bedriften ikke overholdt tilsynets hygieneregler.

– Vi har trukket tilbake alle de resterende produktene som Nordic Ingredients har levert til oss, sier pressesjef ved OUH Svendborg Sygehus, Kristian Serge Skov-Larsen, til nyhetsbyrået Ritzau torsdag.

Henriette Mynster ved tilsynet sier produksjonslokalet til Nordic Ingredients var langt fra godt nok rengjort.

– Det var ikke snakk om litt skitt fra forrige matlaging, men belegg og rester fra eldre produksjoner.

Direktøren i matprodusentselskapet, Kurt Frederiksen, sier at det er helt normalt å bruke sementblander.

– Jeg har vært i bransjen i 18 år, og jeg er ikke den eneste som bruker en såkalt sementblandet til å blande tørrvarer. Jeg vil ikke legge skylden på andre, men det er normalt sier direktøren til den danske avisen BT.

Sykehuset undersøker nå hvorfor de fikk levert mat fra en bedrift som ikke er godkjent av Fødevarestyrelsen.

Ti andre danske sykehus og sykehjem har også mottatt produkter fra Randers-baserte Nordic Ingredients.