Krimteknikere saumfarte området rundt Veronicas bolig

Bilder: TV 2
Bilder: TV 2
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet sperret søndag et stort område rundt huset til Veronica Heggheim Stegegjerdet og sendte inn krimteknikere i jakten på svar på forsvinningsgåten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Krimteknikerne rykket inn i området kort tid etter at det søndag ble bekreftet offentlig at det var den 22 år gamle kvinnen som fredag ble funnet død i Sogndal. Etterforskningen går dermed inn i en ny fase, der selve dødsfallet nå også blir gjenstand for betydelig gransking.

Fungerende lensmann i Sogndal, Asle Karoliussen, advarer mot å «trekke feil konklusjon» basert på det arbeidet som ble igangsatt søndag. Veronica Heggheim Stegegjerdet hadde vært savnet i snaut tre uker da hun ble funnet død.

– Det er mange uavklarte spørsmål i denne saken. Vi gjør dette for å søke etter svar som kan belyse både forsvinningen og dødsfallet, sier Karoliussen til NTB.

Han vil ikke gå i detalj om nøyaktig hvilke spørsmål som er uavklarte, eller om etterforskerne leter etter konkrete gjenstander rundt boligen til 22-åringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Omfattende søk

Ifølge VG var flere krimteknikere, både fra Kripos og fra lokalt politi, i området rundt huset frem til søndag ettermiddag. Det ble også gjort søk med hund ved bakken opp mot huset, i området rundt og langs vannkanten nær huset.

Karoliussen medgir at det store hemmeligholdet, samt sikkerhetstiltakene og forholdsreglene politiet tok søndag, gir assosiasjoner til tiltakene som gjerne iverksettes i etterforskningen av drap og mistenkelige dødsfall.

– Ja, jeg ser det. Men sannheten er at vi ikke engang har fått obduksjonsrapporten til oss. Vi etterforsker bredt, både hva gjelder forsvinningen og dødsfallet. Når vi sperrer av på denne måten, er det for å få arbeide uforstyrret, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bekreftet identiteten

FUNNET DØD: Veronica Heggheim Stegegjerdet (22) er funnet død i Sogndal, bekrefter politiet. Foto: Politiet FUNNET DØD: Veronica Heggheim Stegegjerdet (22) er funnet død i Sogndal, bekrefter politiet. Foto: Politiet

Det var en turgåer som fant et lik i vannet i den innerste delen av Barsnesfjorden i Sogndal fredag. Lørdag ble kvinnen obdusert ved Gades Institutt i Bergen, og søndag ble det bekreftet at det var Veronica som var funnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Familiens bistandsadvokat Synne Catrin Øren sier til NTB at det har vært en vanskelig tid for familien, og at de nå har det svært vondt.

– Familien har hatt tre vanskelige uker hvor de har levd i uvisshet. De er lettet over at Veronica er funnet, men nå går de inn i en ny vanskelig fase hvor håpet om å finne henne i god behold er borte. Samtidig har de fortsatt ikke fått svar på hva som har skjedd. Det smerter å se hvordan familien har det nå. De er i dyp sorg, sier Øren.

Trusler og vold

Flere personer NRK har snakket med, opplyser at Veronica skal ha blitt utsatt for trusler og vold fra et belastet miljø i Sogndal i tiden før hun forsvant.

Politiet har i løpet av etterforskningen innhentet forklaringer fra rundt 50 personer. Dette er personer i Veronicas omgangskrets, venner, familie og folk som har befunnet seg i det aktuelle området i tidsrommet hvor hun sist ble sett.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Likevel sitter etterforskerne med et tidsrom på drøyt to uker fra kvinnen ble meldt savnet til hun ble funnet som de ikke kan gjøre rede for, samt en tredagersperiode fra 22-åringen sist ble sett til hun ble meldt savnet. Karoliussen poengterer at «det er en vanskelig sak».

– Vi skulle gjerne sett at disse uavklarte tidsrommene var mindre. Vi jobber derfor for å skaffe informasjon som kan redusere periodene, sier han.

FUNNSTEDET: I dette området ved Barsnesfjorden var det Veronica Heggheim Stegegjerdet ble funnet fredag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixFUNNSTEDET: I dette området ved Barsnesfjorden var det Veronica Heggheim Stegegjerdet ble funnet fredag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix