Bunnlagene i Bartevalget sliter

1.plass: Fremskrittspartiets Ungdom. Lagleder: Atle Simonsen.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens det tetnes til i toppen, faller ungdomspartiene i bunnen stadig lenger bak. KrFU har ikke samlet inn en eneste krone ennå. – Det er altfor dårlig, sier lagkapteinen til KrFU.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Movember og Bartevalg:

Movember er en kampanje som foregår i hele november. Deltakerne i kampanjen skal gro bart gjennom hele måneden. Målet til kampanjen er å sette fokus på menns helse og å samle inn penger til forskning på testikkel- og prostatakreft.

Deltakere på Movember kan opprette en egen side på no.movember.com. Der skal de legge ut bilder av barten sin, og folk kan gi donasjoner til saken.

De ulike ungdomspartiene har opprettet lag med egne lagsider på no.movember.com der de viser fram bartene sine og tar i mot donasjoner til kreftforskning.

Ukas klatrer i Bartevalget er Unge Venstre. Den siste uka har de samlet inn 2820 kroner, og har dermed rykket opp til en solid 3.plass med et totalbeløp på 4404 kroner, rett bak Unge Høyre på 2.plass med 4600 innsamlede kroner.

Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) har en solid ledelse med sine 7745 kroner.

Les også: Ungdomspartiene går til Bartevalg

I det store Bartevalget konkurrer de norske ungdomspartiene mot hverandre om å samle inn mest penger til kampanjen Movember.

Du kan donere penger Movemberkampanjen gjennom ditt favorittungdomsparti her.

Unge Venstre vil gi FpU konkurranse

Venstres lagkaptein Martin Frøyland, synes det er utrolig kjekt med en 3.plass, og lover konkurranse til den kjepphøye formannen i det ledende laget FpU, Atle Simonsen.

– Simonsen skal ikke tro at det blir for lett, for plutselig er vi foran dem. De leder mye, men vi skal gi dem kamp hele veien inn, sier han til ABC Nyheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frøyland styrer bartelaget sitt med jernhånd. Han sender ut påminnelser til alle Unge Venstres medlemmer annenhver dag om at Bartevalget pågår, og oppfordrer dem til å bidra og gjøre en innsats.

En annen taktikk Unge Venstres lagkaptein jobber med, er å engasjere moderpartiet.

– Jeg håper å få de voksne som faktisk har en del penger til å donere litt, sier Frøyland

Pass opp for jokeren

Sosialistisk Ungdom (SU) gjør det bra også denne uken, men faller ned fra 3. til 4.plass med 3650 innsamlede kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er ikke så langt bak. Vi skal fortsette å la bartene gro, også håper jeg snart at vi kan ta over bartetronen, sier leder i SU, Nickolas Wilkinson til ABC Nyheter.

Denne keramikkuglen er jokeren i hele bartekonkurransen, ifølge SU-leder Nickolas Wilkinson.Denne keramikkuglen er jokeren i hele bartekonkurransen, ifølge SU-leder Nickolas Wilkinson.

Lederen for SU er fornøyd med fjerdeplassen. Han føler ungdomspartiet har fått en viktig seier allerede, fordi de er det ledende partiet på venstresiden, milevis foran de andre. SU har samlet inn nesten dobbelt så mye penger som AUF, og er det ledende opposisjonspartiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: FpU leder Bartevalget

Selv om SU føler Bartevalget har båret gode frukter for dem så langt, har de fremdeles et mål om å stikke av med seieren, og de har en plan.

– Vi har jo et hemmelig våpen som heter SuperUgle. Det er en liten ugle, og han gror en veldig flott bart. Når han legger kreftene til kan det avgjøre for oss, sier Wilkinson.

– Hvorfor er denne SuperUglen så viktig?

– Det kan hende at han er en sparebøsse full av penger som vi setter inn helt på slutten. Ingen vet hvor mange penger SuperUgle har. Det er jokeren i konkurransen.

Dersom jokeren skulle bidra til en eventuell SU-seier, vil det ha stor effekt for neste års kommunevalg, tror Wilkinson.

– Jeg er helt sikker på at det er tusenvis av ungdom der ute som ikke vet hva de skal stemme, og når de ser at vi vinner Bartevalget, så kommer det til å snu om på alt, og gi oss en valgseier, sier han selvsikkert.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kritiserer KrFU og bunnlagene

Initiativtaker til det store Bartevalget, Atle Simonsen i FpU, er skuffet over den svake innsatsen til Grønn Ungdom og Senterungdommen som til sammen har samlet inn 500 kroner. Spesielt skuffet er han over KrFU, som foreløpig står på 0 kroner.

– Det er dårlig at KrF-erne som er så opptatt av bistand og av å gi til gode formål viser at gavmildheten kun gjelder når de bruker andre sine penger, sier han til ABC Nyheter.

Les også: Årets mest hårete måned er her igjen

Lagleder og eneste medlem på KrFU sitt bartelag, Kristoffer Rolland, vil påpeke at dette er en useriøs påstand fra FpU-lederen.

– Dette er et tegn på at FpU ønsker å rette oppmerksomheten bort fra den svake sosiale profilen på regjeringens budsjettforslag ved å anklage andre for manglende gavmildhet, sier Rolland til ABC Nyheter.

Når det er sagt, medgir han at KrFU har levert altfor dårlig så langt i Bartevalget. Han satser på at de skal klare å snu på flisa, og sette inn en real sluttspurt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi skal kjøre mer profilering på Facebook, aktivisere medlemmene i KrFU og KrF så de sprer budskapet til sine venner, og få med noen flere folk på laget, sier Rolland til ABC Nyheter.

Han lover å ta tak for å bedre KrFU sin situasjon i Bartevalget, for han synes så absolutt dette er en viktig sak som bør støttes.

Vil nå 50.000

Initiativtaker Simonsen håper at alle ungdomspartiene klarer å samle inn 50.000 kroner til saken til sammen.

– Da må de andre ungdomspartienepartiene steppe opp og ta i et tak, sier formannen i FpU.

Han håper på at FpU kan bidra med minst 10.000 av de 50.000. Med sine 7745 innsamlede kroner, er ikke det et urealistisk mål.

Foreløpig har det store Bartevalget samlet inn 22.759 kroner til kreftforskning.

AUF har samlet inn 850 kroner, og ligger på 5.plass med 1700 innsamlede kroner.