Demonstranter setter fyr på offentlig bygg i Mexico

Artikkelen fortsetter under annonsen

Demonstranter som er rasende over at 43 studenter er forsvunnet i den mexicanske delstaten Guerrero, satte onsdag fyr på delstatsforsamlingen i Chilpancingo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 500 maskerte studenter og lærere brøt seg inn i bygningen i delstatens hovedstad og tente på biblioteket og salen der de folkevalgte møtes.

Noen minutter tidligere hadde andre demonstranter satt fyr på et kontor tilhørende skolemyndighetene i delstaten.

Voldsomme protester har rystet Mexico siden regjeringen i forrige uke opplyste at bandemedlemmer som var pågrepet, hadde tilstått at de drepte de 43 savnede studentene ved å brenne dem på en søppelfylling etter at de hadde fått dem overlevert av korrupt politi.

Verste krise

Saken har vokst til å bli den verste krisen hittil for president Enrique Peña Nieto siden han tiltrådte for snart to år siden, og har grundig undergravd hans forsøk på å flytte søkelyset bort fra narkovolden og over på økonomiske reformer.

Demonstrantene satte fyr på kontorene til regjeringspartiet PRI i Chilpancingo tirsdag, dagen etter at de hadde blokkert adgangen til flyplassen i Acapulco. Det har også vært demonstrasjoner i Mexico by og andre byer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Guvernøren i Guerrero, Angel Aguirre, gikk av i forrige måned da demonstranter brente ned deler av den føderale bygningen i protest mot hans håndtering av massakren.

Ødeleggende

Professor José Antonio Crespo sier at protestene nå har begynt å bli farlig for Peña Nietos internasjonale renomme.

– Det gir inntrykk av at han ikke har kontroll, at han ikke vet hva han skal gjøre, sier Crespo som legger til at demonstrasjonene ikke er kraftige nok til å velte regjeringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Raseriet blant studentene økte da Peña Nieto besluttet ikke å avlyse en seks dager lang reise til Asia og Australia for å delta på toppmøter for landene i Asia og Stillehavsområdet i Beijing og G20 i Brisbane.

Forsvant sporløst

De 43 studentene forsvant 26. september etter at de ble stanset av det lokale politiet og overlatt til narkobanden Guerreros Unidos, etter ordre fra borgermesteren i Iguala.

I seks uker var de sporløst borte inntil tre bandemedlemmer tilsto at de hadde drept dem, og forkullede likrester ble funnet i elva ved søppelfyllingen.

Myndighetene har ikke sagt at levningene er de savnede studentene, og foreldrene deres nekter å godta at det er dem før DNA-tester bekrefter identiteten.