Krangling om hvem som skjøt bin Laden

Artikkelen fortsetter under annonsen

En tidligere amerikansk spesialsoldat som tjenestegjorde i Irak og Afghanistan, sto torsdag fram som den som drepte Osama bin Laden. Men andre soldater avviser påstanden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rob O'Neill sier til Washington Post at det var han som avfyrte det dødelige skuddet som traff al-Qaida-lederen i pannen under kommandooperasjonen i den pakistanske byen Abbottabad i mai 2011.

Den tidligere Navy SEAL-soldaten, som nå reiser rundt i USA og holder oppbyggelige taler, sier han bestemte seg for å tre frem før identiteten hans ble avslørt neste uke på en nettside som tidligere SEAL-soldater driver.

O'Neill forteller at han var en av de første som tok seg inn i boligkomplekset til bin Laden. Da de kom til bin Ladens soverom, bommet en annen av soldatene på sitt første skudd, og O'Neill presset fremover og skjøt bin Laden i hodet, ifølge hans beretning.

Les også: FBI-agent hadde kontakt med Osama bin Laden

Men en kilde som står nær en annen SEAL-soldat i gruppa og som ønsker å være anonym, bestrider påstanden. Han sier at det dødelige skuddet ble avfyrt av en av to andre menn som kom inn i rommet før O'Neill.

Ifølge avisen er O'Neill enig i at to andre også skjøt, blant dem Matt Bissonnette, SEAL-soldaten som skrev en bok om operasjonen i 2012.

Ifølge NBC News vil Bissonette bare si at to personer har to forskjellige versjoner, men at han selv ikke vil blandes inn i diskusjonen.