Norsk barnefattigdom halvert de siste årene

Norsk barnefattigdom halvert de siste årene
Norsk barnefattigdom halvert de siste årene
Artikkelen fortsetter under annonsen

Barnefattigdommen har økt i verdens rike land etter finanskrisen, men i Norge er den nær halvert. Andelen fattige barn lå på 9,6 prosent i 2008. I 2012 var dette redusert til 5,3 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge kommer særdeles godt ut i en ny rapport fra FNs barnefond (Unicef) om barnefattigdom, skriver Vårt Land.

Ingen andre kan vise til en prosentmessig like sterk bedring, selv om også Australia, Chile, Finland, Polen og Slovakia har hatt en god utvikling.

Etter Norge kommer Finland med nær 9 prosent fattige, mens resten ligger over 10-tallet. Hellas ligger sist på listen med 40 prosent fattige barn.

– For norske barn er dette en svært gledelig utvikling. Det er oppsiktsvekkende at andelen barn som vokser opp i absolutt fattigdom i Norge er nesten halvert på fire år, sier juridisk rådgiver Ivar Stokkereit i Unicef Norge.

Forsker Axel West Pedersen ved Institutt for samfunnsforskning sier at Unicef-rapporten først og fremst viser at fattige barnefamilier i Norge har hatt en god vekst i sine realinntekter etter finanskrisen.

– I motsetning til i mange andre rike land har ikke barn i fattige norske familier fått det materielt sett dårligere etter at finanskrisen satte inn. De har tatt del i velstandsveksten, om enn ikke like raskt som den store middelklassen, sier Pedersen.