Savnede studenter fryktes begravd i massegrav i Mexico

Artikkelen fortsetter under annonsen

Meksikanske myndigheter undersøker om en massegrav som er funnet ved byen Iguala sør i landet, inneholder likene til over 40 savnede studenter. Korrupt politi og gjengmedlemmer mistenkes å stå bak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 30 personer er til nå arrestert, blant dem 22 polititjenestemenn fra Iguala-politiet. Ifølge statsadvokat Inaky Blanco samarbeider mange av byens polititjenestemenn med den kriminelle gjengen Guerreros Unidos.

Det var 26. september at politiet i byen skjøt mot busser som en gruppe lærerstudenter tok fra den lokale bussterminalen. Tre studenter ble drept, og ifølge øyenvitner ble en rekke personer deretter kjørt av gårde i politibiler. Siden da har 43 studenter vært savnet.

Da massegraven ble funnet lørdag på en høyde utenfor Iguala tok saken en ny brutal vending, og meksikanske myndigheter jobber nå med å fastslå identiteten til de drepte.

Minst 15 lik funnet

Statsadvokat Blanco har til nå ikke sagt hvor mange lik som er funnet i massegraven, og har understreket at etterforskere fortsatt jobber på stedet. To politibetjenter som har vært på funnstedet, sier imidlertid til nyhetsbyrået AFP at minst 15 lik har blitt gravd opp.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Området er sperret av og bevoktes av en rekke soldater og politifolk, og journalister nektes adgang. Massegraven ble funnet etter at noen av de pågrepne fortalte hvor den befant seg, opplyser Blanco.

Les også: Kidnappet jente funnet i Mexico etter 12 år

Før massegraven ble funnet, gikk polititjenestemenn fra Iguala-politiet opp og ned fra høyden i flere dager, sier en ikke identifisert lokal innbygger til AFP.

Nervøse familier venter nå på at likene skal identifiseres:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er veldig bekymret. Familiene er veldig bekymret, sier menneskerettighetsadvokat Vidulfo Rosales, som representerer flere av de forsvunne studentenes familier.

Borgermesteren etterlyst

Meksikanske myndigheter har utlyst en arrestordre på borgermesteren i Iguala, men han er som sunket i jorden og antas å ha flyktet. Søndag demonstrerte flere hundre studenter ved å blokkere en av hovedveiene i delstaten Guerrero, som Iguala ligger i.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Bedragersk regjering som dreper studenter, het det blant annet på studentenes plakater.

Dersom det er likene av studentene som er i gravene, vil det være en av de verste massakrene i Mexico siden den såkalte krigen mot narkotika ble intensivert i 2006. FN har allerede kalt saken for en av de mest grusomste i nyere tid.

Narkotikavolden i Mexico har siden 2006 krevd rundt 80.000 liv.