– Flere i Høyre har snudd

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere i Høyres stortingsgruppe har endret standpunkt fra ja til nei til Oslo-OL de siste dagene, ifølge stortingsrepresentant Arve Kambe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var et stort medieoppbud og tilløp til lettere kaos da Høyre stortingsrepresentanter ankom partiets grupperom onsdag ettermiddag. Det var i hovedsak ordknappe politikere på vei inn til det avgjørende møtet, som startet klokken 15.

– Jeg regner med at vi får en ok debatt nå, var det knappe budskapet fra parlamentarisk leder Trond Helleland.

– Fremgang for Nei-siden

Arve Kambe, som har stått åpent frem med sitt nei-standpunkt, opplever en økende oppslutning for nei-siden. Han mener tvilen som er sådd de siste dagene, nå slår inn i stortingsgruppen.

– Spenningen er til å ta og føle på. Jeg opplever at nei-siden er betydelig større i dag enn i går, sier Kambe til NTB.

Tirsdag kveld ble det klart at kostnadskuttene i Oslo2022 blir mindre enn anslått, ifølge en kvalitetssikringsgruppe. Kostnadene kan kuttes med 4,8 milliarder kroner, ikke 8,8 milliarder kroner, som tidligere anslått. Konklusjonen gjør inntrykk på stortingsrepresentantene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har fått en milliardsmell allerede før det har startet. Hva blir det neste, spør Kambe.

Widvey: Gode råd

Kulturminister Thorhild Widvey (H) nøyde seg med å si at hun regner med å få gode råd.

– Det er jo det dette møtet skal handle om. Det er regjeringen som skal behandle dette, sier hun.

Det er uvisst hvor lang tid Høyres stortingsgruppe vil bruke. Parlamentarisk leder Helleland og kulturpolitisk talsmann Svein Harberg vil kunngjøre hva gruppen kom frem til etterpå.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Notat anbefaler ja

Et internt notat som Høyres kulturpolitikere på Stortinget har skrevet, anbefaler stortingsgruppen å gå inn for et OL i Oslo i 2022, skriver VG. Notatet ble tirsdag sendt til alle Høyres 48 stortingsrepresentanter.

Notatet er stemplet «strengt konfidensielt», og skrevet av Høyres kulturpolitiske talsmann Svein Harberg på Stortinget i nært samarbeid med kulturminister Widvey.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Skal være nøkternt

«En klar forutsetning for en eventuell statsgaranti og investering må være at søkerkomiteen jobber for en kraftig reduksjon av de totale kostnadene, og at det oppnås forståelse og aksept hos IOK for at et eventuelt OL og Paralympics i Norge i 2022 skal være et nøkternt arrangement» skriver Harberg i notatet.

Til slutt konkluderer han med at «gitt at disse forutsetningene kommer på plass, er fraksjonen i utgangspunktet positive til en statsgaranti», skriver avisen.