Stabæk fikk LSK tilbake på jorda

Stabæk sendte Lillestrøm ned på jorda med 2-0-seier på hjemmebane søndag. (Foto: Lise Åserud / NTB scanpix)

Lillestrøm svevde høyt etter solide 2-0 mot serietoer Odd forrige helg. Søndag sløste de voldsomt med sjansene og tapte 0-2 på besøk hos Stabæk i eliteserien.

Petter Vaagan Moen tegnet seg for den ene scoringen mot Odd. Søndag var han en av mange i gult som ikke fikk det til å stemme på Bærum-gresset. Til tross for at Lillestrøm dominerte store deler av kampen og skapte en rekke sjanser, reiste laget hjem uten både mål og poeng.

Hjemmelaget hadde på sin side mye de skulle ha sagt framover på banen. Etter bare tre minutter sendte Fredrik Brustad blåtrøyene i føringen med hodet. Før omgangen var over hadde Luc Kassi lagt på til 2-0.

I løpet av de første minuttene etter hvilen sto sjansene i kø for gjestene. Den tidligere Stabæk-spilleren Pálmi Rafn Pálmason var blant dem som misset for Lillestrøm. Han avsluttet over fra kort hold etter godt innlegg fra Moryké Fofana på venstresiden.

Stabæk skapte på sin side særdeles lite, men fikk enkelte muligheter til å øke ledelsen. Magne Hoseth satte et straffespark i stolpen med drøye 20 minutter igjen, mens Brustad feilet alene med keeper Arnold Origi.

Lillestrøm-tapet betyr at romeriksklubben ikke grep muligheten til å passere Rosenborg på tabellen og ta fjerdeplassen. Trønderne kan distansere LSK med fem poeng på tabellen, om de slår Aalesund senere søndag. Gultrøyene har kun én seier på sine siste ni bortekamper i eliteserien.