Morfar pågrepet for drap i tingretten i København

Politiet sperret av flere gater i området på baksiden av Københavns Rådhus. Foto: Simon Skipper (NTB scanpix Danmark)
Politiet sperret av flere gater i området på baksiden av Københavns Rådhus. Foto: Simon Skipper (NTB scanpix Danmark)
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 57-årig advokat ble skutt og drept i forbindelse med en sak om samværsrett med et barn i tingretten i København tirsdag. Barnets morfar er pågrepet for drapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Barnets 31-år gamle far, som den drepte advokaten representerte, ble også skutt i episoden som skjedde i tingretten i Hestemøllestræde i 10-tiden tirsdag morgen. Han ble sendt til sykehus med livstruende skader. Senere opplyste politiet at tilstanden var stabil.

Faren ble skutt fire steder, i brystet, armhulen, underarmen og i foten. Ifølge et øyenvitne kom den sårede mannen seg ut av rettsbygningen og ble liggende blødende og bevisstløs utenfor lokalet.

Pågrepet på gata

Politiet bekreftet tirsdag ettermiddag at de har pågrepet en 67 år gammel mann og har beslaglagt et antatt drapsvåpen, en avsagd hagle.

Mannen avfyrte til sammen seks skudd, ifølge visepolitiinspektør Jens Møller Jensen i politiet i København, som bekreftet at den pågrepne er barnets morfar.

Bakgrunn: Advokat skutt og drept i rettslokale i København

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

67-åringen var til stede i retten som stedfortreder for datteren, som selv var forhindret fra å møte.

Ifølge avisen Ekstra Bladets journalist på stedet ble den antatte gjerningsmannen pågrepet i Vester Voldgate. Under pågripelsen skal politiet ha trukket våpen, og en av politimennene skal ha ropt «slipp posen, ellers skyter jeg».

Væpnet politi gikk gjennom rom for rom i rettsbygningen, ifølge avisen.

Krisehjelp

Det er ikke vanlig at personer blir sjekket for våpen før de kommer inn i rettssalen, med mindre det er en spesiell grunn til det.

– Vi sjekker kun dersom det er en egen risikovurdering som slår fast at det er hensiktsmessig. Det har det ikke vært i denne saken, ellers hadde vi gjort det, sier sorenskriver Axelsen til nyhetsbyrået Ritzau.

Etter skyteepisoden flyktet flere personer ut av rettsbygget, og de ansatte ble evakuert fra området. Både vitner til skyteepisoden og pårørende vil bli tilbudt krisehjelp.