Minst tre NATO-soldater drept i selvmordsangrep i Kabul

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen nordmenn ble rammet da en kolonne med utenlandske NATO-soldater ble angrepet av Taliban tirsdag morgen, men tre andre utenlandske soldater ble drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

ISAF bekrefter at tre utenlandske soldater er drept, mens nyhetsbyrået Reuters melder at antall drepte er fire.

Eystein Kvarving, talsperson for forsvarssjefen, bekrefter overfor NTB at ingen nordmenn ble rammet av eksplosjonen.

Norge har til vanlig et mindre antall stabsoffiserer og spesialstyrker i Kabul, og et 70-talls militært personell i Afghanistan totalt, men ingen av disse var i nærheten av åstedet.

Selvmordsangrep

Minst 13 sivile ble såret i angrepet, som skjedde i nærheten av inngangen til den amerikanske ambassaden midt i morgenrushet manag. Angrepet fant sted ikke langt fra høyesterett og en militærbase, på veien til flyplassen.

Ifølge politiet dreier det seg om et selvmordsangrep, og minst ett av kjøretøyene ble fullstendig smadret i eksplosjonen. Det er foreløpig ikke opplyst om nasjonaliteten til de drepte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Taliban

Bygninger ristet, og alarmen gikk av ved den amerikanske ambassaden idet brannbiler og sykebiler raste i retning av den hvite røyken som steg til værs der angrepet fant sted. Taliban påtok seg kort tid etter ansvaret for angrepet.

Angrepet er det første større angrepet på flere uker og skjedde på et tidspunkt da de to kandidatene ved presidentvalget i juni satt i møte for å drøfte hvem som vant valget.