Nytt kraftig jordskjelv i Chile

Nytt kraftig jord­skjelv i Chile

Chilenske og peruanske myndigheter beordret evakuering av kystområder i Nord-Chile og Peru etter et nytt kraftig jordskjelv natt til torsdag.

Skjelvet hadde en styrke på 7,8 og inntraff bare et døgn etter et enda kraftigere jordskjelv i samme område i havet utenfor kysten av Iquique tirsdag kveld, som kostet seks mennesker livet. Se video nederst i saken.

Tsunamivarsel ble utstedt både i Chile og Peru etter skjelvet som skjedde like før midnatt natt til torsdag lokal tid, og tusener av mennesker som bor nær sjøen, ble bedt om å dra lenger inn over i landet. 

Se video av tsunamiens bevegelser her.

President Michelle Bachelet, som var på inspeksjonsreise i Arica etter tirsdagens skjelv, ble også evakuert fra sitt hotell etter det nye skjelvet.

Det nye skjelvet hadde sitt episenter i havet 25 kilometer sørvest for Iquique.

Les også: Deler av Chile katastrofeområde etter tsunami

Etter tirsdagens skjelv ble det registrert en rekke etterskjelv med styrke mellom 4 og 6.

Befolkningen i området sov ute etter det første skjelvet og hadde knapt returnert hjem før det nye skjelvet rammet og de måtte evakueres på nytt.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Debatt om saker og hendelser er viktig for demokratiet. Men det er også viktig at debatten er uten sjikane, uønsket språkbruk eller personangrep. Derfor blir debatten hos ABC Nyheter overvåket av moderatorer som fjerner innlegg som bryter med reglene. Husk imidlertid at din ytringsfrihet ikke betyr at vi må publisere det du mener.ABC Nyheter krever at du registrerer deg med fullt navn.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Diskuter artikkelen her:

comments powered by Disqus