ANKER: Domsavsigelse fredag i saken mot den 38 år gamle mannen som i Oslo tingrett er tiltalt for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne i 2012. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

ANKER: Domsavsigelse fredag i saken mot den 38 år gamle mannen som i Oslo tingrett er tiltalt for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne i 2012. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Anker dommen i Sigrid-saken

38-åringen som er dømt for å ha drept 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne, anker dommen. Også de pårørende anker.

– Anken gjelder både skyldspørsmålet og reaksjonsformen, altså at han er dømt til overføring til tvungent psykisk helsevern, sier forsvarer John Christian Elden i Oslo tingrett. Dermed blir det en ny runde i retten for tiltalte og de etterlatte.

Bistandsadvokat Harald Stabell sier foreldrene anker erstatningsbeløpet fordi retten har valgt å ikke gå ut over det normerte beløpet på 200.000 kroner. Stabell hadde bedt om 300.000 til hver av foreldrene samt 250.000 kroner til Sigrids lillesøster. 38-åringen ble frikjent for det siste kravet, og foreldrene valgte å godta dette på vegne av datteren, som ikke er myndig ennå.

Påtalemyndigheten valgte å ta betenkningstid før de avgjorde om dommen skal ankes.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Debatt om saker og hendelser er viktig for demokratiet. Men det er også viktig at debatten er uten sjikane, uønsket språkbruk eller personangrep. Derfor blir debatten hos ABC Nyheter overvåket av moderatorer som fjerner innlegg som bryter med reglene. Husk imidlertid at din ytringsfrihet ikke betyr at vi må publisere det du mener.ABC Nyheter krever at du registrerer deg med fullt navn.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Diskuter artikkelen her:

comments powered by Disqus