Mulla Krekar kaster seg inn i valgkampen

VALGKAMPEN: Mulla Krekar mener at muslimer bør stemme på de sosialistiske partiene. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
VALGKAMPEN: Mulla Krekar mener at muslimer bør stemme på de sosialistiske partiene. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

I et brev Krekar har sendt fra fengselet, oppfordrer han norske muslimer til å stemme på henholdvis Ap, SV og Rødt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

«I Norge vil det være passende å stemme på AP, SV og Rødt. Muslimene i Norge er enda ikke såpass store eller felles at de greier å bli et parti eller ha et felles krav til politikerne. Vi ser at Stoltenberg ikke var som Bondeviks blindefølge av Bush».

Det skriver Krekar til norske muslimer i et brev han har sendt fra fengselet, som ABC Nyheter har fått tilgang til.

– Ingen partier ivaretar muslimers interesse

I brevet tar Krekar til orde for at det ikke er noen partier som på nåværende tidspunkt kan ivareta muslimers kollektive interesse i Norge, uten at han utdyper dette nærmere.

Dette synes politikerne om Krekars valgbrev

Les brevet her

Likevel påpeker han at de venstreorienterte partiene kommer nærmest muslimers standpunkt, og oppfordrer derfor til å stemme deretter.

– Er det noen politikere med minoritetsbakgrunn som markerer seg spesielt positivt i dine øyne?

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg ønsker ikke å favorisere minoritetspolitikere over andre, uavhengig om de har muslimsk bakgrunn eller ikke, svarer Krekar.

Selv er Krekar fratatt stemmeretten, ifølge ham selv.

Les også: Mulla Krekar - en farlig klovn

Frykter høyreorienterte partier

I brevet skriver Krekar at han frykter at høyreorienterte partier skal komme til makten til Norge, og igjen vil gjøre det han mener er å blindt følge amerikansk utenrikspolitikk.

Her er brevet til Krekar. Klikk for større versjon.Her er brevet til Krekar. Klikk for større versjon.

Krekar gir også uttrykk for at han frykter at den negative trenden ved en høyrevennlig regjering vil fortsette.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han fokuserer på det han mener beskriver som NATOs aggresjon og ondskap mot Irak og Afghanistan, og ønsker heller at Norge peker mer mot Sør-Amerika der flere land har venstreorienterte styringsformer.

Les også: Bred politisk enighet om Krekar-dommen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Krekar har skrevet brevet i anledning det norske valget om få uker, men ønsker også at muslimer i Europa generelt skal tenke på muslimers beste når de går til valgurnene:

«Jeg ber muslimene i Europa generelt og muslimer i Norge spesielt at de skal delta på valg i de land de bor i, i favør av de venstreorienterte partier. Fordi strategien til de venstreorienterte og muslimene har mange fellestrekk».

Hyller Anna Lindh

Mullah Krekar velger også i brevet å hylle Stoltenbergs venninne, Anna Lindh, den tidligere svenske utenrikspolitikeren.

Les også: Snakker ut om hatet

«Den modige politikeren Anna Lindh som gjenopplivet Olof Palmes standpunkter, beviste at den svenske sosialistiske skolen støtter de fattige og hjelpeløse under den amerikanske grådige kapitalismen og globaseringen som aldri blir mett».

Anna Lindh ble knivdrept 10. septemper 2003 i Stocholm, i forkant av folkeavstemmningen om innføring av euro i Sverige.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Arfan Bhatti advarer Stoltenberg og Norge

Dømt for trusler

Krekar, hvis egentlig navn er Najmuddin Faraj Ahmad, ble i 2012dømt for trusler. Han ble frifunnet for oppfordring til terror. Straffen ble fengsel i to år og ti måneder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Krekar var blant annet tiltalt for trusler mot Høyre-leder Erna solberg. I 2010 sa Krekar at om han blir kastet ut av Norge og dør, vil den som kastet ham ut lide samme skjebne.

– Min død vil koste det norske samfunnet. Om for eksempel Erna Solberg kaster meg ut av landet, og er årsak til at jeg dør, vil hun lide samme skjebne, sa Krekar.

Senere samme år ble Krekar på ny dømt. Denne gang for trusler, vitnepåvirkning og oppfordring til terror.

Les mer: Krekar dømt for drapstrusler mot Erna Solberg

Dømt for trusler

I desember i fjor ble mulla Krekar dømt i Borgarting lagmannsrett for trusler. Han ble frifunnet for oppfordring til terror. Straffen ble fengsel i to år og ti måneder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Krekar var blant annet tiltalt for trusler mot Høyre-leder Erna Solberg. I 2010 sa Krekar at om han blir kastet ut av Norge og dør, vil den som kastet ham ut lide samme skjebne.

– Min død vil koste det norske samfunnet. Om for eksempel Erna Solberg kaster meg ut av landet og er årsak til at jeg dør, så vil hun lide samme skjebne, sa Krekar.