Så mange som 81,7 prosent av de 437 operativt ansatte i oslopolitiet ønsker fast bevæpning i tjenesten. Den faste bevæpningen som er ønsket tilsvarer pistolen til venstre i bildet, ik Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Så mange som 81,7 prosent av de 437 operativt ansatte i oslopolitiet ønsker fast bevæpning i tjenesten. Den faste bevæpningen som er ønsket tilsvarer pistolen til venstre i bildet, ik Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Politiet i Oslo vil bære våpen

Nye tall viser at nesten alle operative politifolk i Oslo ønsker fast bevæpning.

En fersk undersøkelse blant politistasjonene i hovedstaden, samt på Hundetjenesten og Operativ utlending-avdelingen, viser at fire av fem, 81,7 prosent av de 437 operativt ansatte i Oslopolitiet, ønsker fast bevæpning, melder Politiforum.

Undersøkelsen er organisert av tillitsvalgt ved ordensavdelingen på Grønland politistasjon i Oslo, som tidligere utførte en tilsvarende undersøkelse med tilnærmet tilsvarende resultat ved Grønland.

Ekstra sikkerhet

Det ensidige resultatet kommer ikke som noen overraskelse.

- Det vil jo være en ekstra belastning å bære pistol. Det er ikke bare positivt. Samtidig ville nok de fleste følt det som en ekstra sikkerhet, både for seg selv, en eventuell makker og ikke minst tredjeperson, sier politibetjent Sigvald Jensen, som er tillitsvalgt i Hundetjenesten.

Han mener samfunnet politet i Oslo har sitt virke i burde tilsi at politiet burde vært fast bevæpnet for lenge siden.

- Pistolen er jo et ekstra verktøy. At vi har den tilgjengelig, betyr ikke at vi ønsker å bruke den, sier han til Politiforum. 

Opp til behandling i november

Ifølge tillitsvalgt Torbjørn Hjelle Sørum på Operativ utlending-avdelingen i Oslo politidistrikt gjenspeiler det ensidige resultatet i undersøkelsen stemningen godt hos hans avdeling når de diskuterer spørsmålet om bevæpning.

Spørsmålet om bevæpning skal opp til behandling under Politiets Fellesforbunds landsmøte i Molde i november.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Diskuter artikkelen her:

comments powered by Disqus

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden