Stolt og i angrepshjørnet: Helga Pedersen slo fast at hun er grunnleggende stolt over hva regjeringen har fått til. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

Stolt og i angrepshjørnet: Helga Pedersen slo fast at hun er grunnleggende stolt over hva regjeringen har fått til. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

Starten på den lange valg­kam­pen:

– Høyre vil tvinge kvinner til å bære fram fostre uten hjerne

Helga Pedersen angrep Høyres abortpolitikk ved åpningen av Stortingets trontaledebatt i dag. - Grove usannheter, svarer Sonja Irene Sjøli.

- Høyre vil ikke bare gjeninnføre Kristin Clemets privatskolelov. De vil også gi et frislipp i helsevesenet. Problemene vi nå ser i hovedstadsområdet, vil bli blåbær i sammenlikning.

Det sa Arbeiderpartiets parlamentariske leder Helga Pedersen da Stortinget torsdag startet sin todagers debatt om regjeringens trontale. Der la regjeringen fram sin skryteliste over politikken den har ført.

Men Ap-toppen Pedersen nøyde seg ikke med å angripe opposisjonen for utdannings- og helseliberalisering.

- Høyre vil også fremme sitt nykonservative syn i abortpolitikken. Høyre vil legge flest mulig hindringer i veien for dem som sliter med å få barn. De vil også frata kvinner det eneste kriteriet for abort etter 12. uke. Det vil tvinge kvinner til å bære fram fostre som for eksempel mangler hjerne, angrep Pedersen.

Det fikk Kristelig Folkepartis leder Knut Arild Hareide til å ta Høyre i forsvar:

- Når Pedersen sier Høyre har forandret sin politikk nylig, er det galt. Høyre har stått opp mot sorteringssamfunnet i lang tid. Barn skal ikke bli valgt bort ut fra egenskaper, sa Hareide.

- Helga Pedersen sprer grove usannheter om hva Høyre mener, sier Høyres Sonja Irene Sjøli.

- Ingen kvinner skal tvinges til å bære frem barn som ikke er levedyktig og som vil dø i mors liv eller rett etter fødsel, og det er alvorlig at Ap forsøker å si noe annet, legger hun til.

Artikkelen er oppdatert med reaksjon fra Sonja Irene Sjøli.


Les flere politiske nyheter

Les andre nyheter

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Diskuter artikkelen her:

comments powered by Disqus

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden