SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant ved Østensjø natt til søndag. Foto: Arkivbilde.

SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant ved Østensjø natt til søndag. Foto: Arkivbilde.

Kan ha opptak av den etter­lyste bilen

Overvåkingskameraer utenfor Statoil-stasjonen på Østensjø har trolig fanget opp bilen politiet har etterlyst i forbindelse med Sigrid-saken.

Minst to av overvåkingskameraene på bensinstasjonen fanget opp det som kan være den etterlyste bilen, skriver TV 2.

Bilen skal ha stått parkert med lysene på utenfor barnehagen i Låveveien i det aktuelle tidsrommet da 16 år gamle Sigrid Schjetne forsvant natt til søndag.

Politiet skal allerede ha beslaglagt opptakene, men ifølge TV 2 er kvaliteten på opptakene være så dårlige at man verken kan identifisere registreringsnummer eller farge på bilen.

Politiet søker fortsatt etter føreren av bilen som skal vært observert på tidspunktet da 16-årigen forsvant natt til søndag.

Bilde av genser

Politiet slapp onsdag ettermiddag et bilde av en langermet hettegenser lik den Sigrid Giskegjerde Schjetne hadde på seg da hun forsvant natt til søndag.

Bildet ble sluppet i etterkant av politiets pressekonferanse onsdag der det ble informert om at politiet trapper ned søket, men trapper opp etterforskningen i Sigrid-saken.

NY INFO: En genser som dette hadde Sigrid Giskegjerde Schjetne på seg da hun forsvant. (Foto: Politiet)NY INFO: En genser som dette hadde Sigrid Giskegjerde Schjetne på seg da hun forsvant. (Foto: Politiet)

Politiet har siden natt til søndag, da Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant fra et boligområde i Bydel Østensjø i Oslo, ved hjelp av mannskaper fra Røde Kors Hjelpekorps og flere hundre frivillige søkt etter spor som kan bidra til å kaste lys over forsvinningssaken.

Les også: Politiet håper fortsatt de kan finne Sigrid (16) i live

Varmesøkende kamera og overflatesøk hadde onsdag ikke gitt ny informasjon i saken, på tross av at farbare steder langs skogsveier og boligveier i store deler av Oslo har blitt finkjemmet av de mange som leter etter 16-åringen.

Les også: Politiet tror Sigrid Schjetne er utsatt for noe kriminelt

Trapper ned søket

På en pressekonferanse onsdag kunne politiet informere om at de nå trapper ned redningssøkene etter Schjetne. I tiden som nå kommer vil politiet prioritere etterforskning av saken og vil gå ut med krimsøk ved tips om funn eller andre interessante opplysninger som kan bidra til å kaste lys over hva det er som har skjedd.

Letingen etter Sigrid trappes imidlertid opp fra Røde Kors` side, da de onsdag gjorde det klart at de har kalt inn ekstra letemannskaper fra seks fylker utenfor Oslo og Akershus.

Se video: Her leter de nå

- Vi har fått inn ytterligere 400 tips i saken fra i går, og har nå totalt omkring 700 tips å forholde oss til, noe som gir en enorm arbeidsmengde, sa politiinspektør Hanne Kristin Rohde på pressekonferansen onsdag.

Nye tipsmuligheter

Politiet informerte tidlig på onsdag også om at de hadde tatt i bruk et nytt tipstelefonnummer:

Det nye tipstelefonnummeret er 22669600.

På pressekonferansen ble det også informert om at folk også kan sende tips og informasjon til politiet på epost.

Denne eposten er: post.oslo@politiet.no

Politiet presiserer at eposter skal inneholde navn og telefonnummer. Hvis man har passert området skal man oppgi hva man hadde på seg, samt klokkeslettet dette fant sted.

Les også:

Søket etter Sigrid fortsetter på tredje dagen

Etterlyste gutter har meldt seg til politiet

Les flere nyheter

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Diskuter artikkelen her:

comments powered by Disqus

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden