Statens helsetilsyn mener at Ahus ikke gjorde jobben sin i forbindelse med at en ett år gammel gutt døde i vinter som følge av dehydrering. Foto: Aleksander Andersen (NTB scanpix)

Statens helsetilsyn mener at Ahus ikke gjorde jobben sin i forbindelse med at en ett år gammel gutt døde i vinter som følge av dehydrering. Foto: Aleksander Andersen (NTB scanpix)

Ettåring døde av tørst på Ahus

En ett år gammel gutt døde i fjor vinter av dehydrering på Akershus universitetssykehus (Ahus). Nå konkluderer Statens helsetilsyn med at sykehuset ikke gjorde jobben sin.

Det var i februar i fjor at gutten, som var tarmoperert, ble lagt inn på sykehuset. Han var underernært og fikk næring gjennom en sonde, skriver Dagsavisen.

Gutten skal ha blitt slappere og slappere og fått innsunkne øyne mens han lå på sykehuset, og moren sier hun ba om legetilsyn dagen før han døde, noe som ble avslått. Hun har hele tiden ment at sønnen ble offer for feilbehandling og får støtte fra Statens helsetilsyn.

Les også: Nordmenn er redd for å bli skadet på sykehus

Helsetilsynet slår nemlig fast at sykehuset har brutt spesialisthelsetjenesteloven, og kritiserer at Ahus ikke tok nok blodprøver av gutten til å ha kontroll med situasjonen. Helsetilsynet finner det oppsiktsvekkende at han ikke ble tilbudt mer væske.

– For meg er det helt ubegripelig at et lite barn som legges inn ved et universitetssykehus med ernæringsproblemer, dør som følge av dehydrering, sier helseombud i Akershus, Knut Fredrik Thorne.

En ansatt i Ahus har i en tidligere rapport beskrevet behandlingen av gutten som «en kombinasjon av dårlige rutiner og dårlig tid».

Les også:

Ahus anmeldt for grove arbeidstids-overtramp

Sykehus gir ikke leger fast jobb

Sykepleierstudenter stryker i medisindosering

Ahus uten telefon og datanett

Les flere nyheter

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Diskuter artikkelen her:

comments powered by Disqus

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden