Springsteen sier ja til Utøya

STILLER OPP: Bruce Springsteen spiller gjerne på Utøya. (Foto: AP Photo)
STILLER OPP: Bruce Springsteen spiller gjerne på Utøya. (Foto: AP Photo)
Artikkelen fortsetter under annonsen

(Sevilla/ABC Nyheter) 22. juli er Bruce Springsteen i Norge. Lørdag bekreftet han at han gjerne deltar i en markering på Utøya, hvis han blir spurt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag sparker Bruce Springsteen i gang sin Europa-turné i Sevilla, og om drøye to måneder spiller han tre konserter i Norge.

Den første i Oslo 21. juli og de to i Bergen 23. og 24. juli.

- En forferdelig tragedie

Det betyr at han er i Norge og har spillefri 22. juli, og på spørsmål fra ABC Nyheter bekrefter Springsteen at han gjerne deltar på en markering på Utøya, hvis hans nærvær er ønsket.

- Det var en forferdelig tragedie som rystet både meg og hele det amerikanske folk. Så langt har jeg ikke fått noen direkte henvendelser om å delta på en markering der 22. juli, men skulle det komme, så er det noe jeg absolutt er interessert i, bekreftet Springsteen da vi fikk noen minutter med ham rett etter soundcheck på Estadio Olympico i Sevilla lørdag kveld.

Les også: Springsteen tar seg godt betalt

Pedersen: - Setter pris på all støtte

Til ABC Nyheter ønsker ikke AUF-leder Eskil Pedersen å kommentere nyheten om Springsteens tilbud i spesielt stor grad.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi setter pris på all støtte og positivitet etter 22. juli, og ordene fra Bruce Springsteen varmer. Utover det har vi ingen kommentar til arrangementet på Utøya 22. juli i år, sier han i en kort melding.

Les også: Jubler for Springsteen

Snakket om hjemlandet

Tilbake til Springsteen. Foruten Utøya, var det framfor alt den politiske og økonomiske krisen i sitt hjemland og Europa han var mest opptatt av å snakke om. Han snakket med harme om hvordan utviklingen i USA de siste årene har gått feil, med et økende skille mellom de få rike og de mange fattige.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Men Occupy Wall Street har fungert som et veldig fint korrektiv. Etter at de kom på banen, har den offentlige samtalen forflyttet seg til venstre og svekket innflytelsen til de konservative i Tea Party-bevegelsen, sa Springsteen.

Før vårt kvarter med "The Boss", sittende på scenekanten, hadde han en to timer lang gjennomkjøring av showet sammen med Little Steven og resten av bandet. For det meste dypt konsentrert om å få detaljene rett, men også med smilet på lur.

Og med et spørsmål til noen få heldige fans som hadde fått slippe inn om de hadde noe ønske. Heiaropene overdøvet hva de måtte ha svart, men Springsteen ga dem i hvert fall "Thunder Road".

Les også: - Ingen avtale med Springsteen

Les flere kulturnyheter på ABC Nyheter

Les flere nyheter