980 551

VEKSLENDE: Det blir en påske på det jevne rent værmessig, spår Meteorologisk institutt. Østafejlles-området, og deler av Finnmark får det fineste været. Foto: NTBscanpix
ABCNyheter
ABCNyheter AS Kirkegata 17 Oslo 0153
22 80 85 80 tips@abcnyheter.no
true nyheter langtidsvarsel,påske,nyheter
Tor Strand Tor Strand er redaktør i ABC Nyheter. 90548980 tor@abcnyheter.no

Slik blir påskeværet

Langtidsvarselet for påskeuka viser at det blir en høytid på det jevne rent værmessig, med Østafjells-området som knepen vinner.

Det er dommen til statsmeteorolog Bjørn Røsting ved Metorologisk institutt, for værutsiktene fra og med mandag 2. april til og med søndag 8. april.

– Hyttefolket Østafjells får det ganske bra, med en del sol og lett kulde. Også deler av indre og østre Finnmark ser ut til å få jevnt over ganske fint påskevær, oppsummerer han.

I resten av landet blir det kjøligere, med påfølgende byger i form av snø, og akkurat det trenger jo ikke nødvendigvis å være negativt i påsken.

Forholdsvis kjølige og stabile temperaturer gjør at Skredvarselet kun viser moderat fare over mesteparten landet.

Les også: Påskesola kan bli sterk - beskytt hud og øyne godt

Utsikter for mandag 2. april:

Fjellet i Sør-Norge: Nordvestlig bris, periodevis kuling i høyfjellet. I Langfjella opphold og til dels pent vær, ellers enkelte snøbyger, vesentlig i nord. Litt lavere temperatur.

Østafjells: Nordvestlig bris, til dels liten kuling på kysten vest for Lindesnes. Overveiende opphold og til dels pent vær. Litt lavere temperatur.

Vestlandet sør for Stad: Nordlig bris, til dels kuling på kysten og i fjellet. Enkelte snøbyger i Nordfjord og på kysten nord for Stavanger, ellers opphold og til dels pent vær. Litt lavere temperatur.

Møre og Romsdal og Trøndelag: Nordvestlig bris, til dels kuling på kysten og i fjellet først på dagen. Snøbyger. Omtrent uendrede temperaturer.

Les også: Ledige påskehytter for noen hundrelapper

Nordland: Overveiende nordlig bris, kan hende perioder med kuling på kysten først på dagen. Enkelte snøbyger på kysten, ellers opphold og perioder med sol. Omtrent uendret temperatur.

Troms: Skiftende bris, på kysten overveiende østlig bris. Spredte snøbyger på kysten, ellers opphold og til dels pent vær. Omtrent uendret temperatur.

Finnmark: Nordøstlig bris, til dels liten kuling på kysten av Øst-Finnmark. Enkelte snøbyger i ytre strøk, vesentlig øst for Nordkapp, ellers stort sett oppholdsvær og perioder med sol. Litt høyere temperatur.

Spitsbergen: Nordlig bris. Enkelte snøbyger i nord, ellers opphold og til dels pent vær. Omtrent uendret temperatur.

Les også: Hvorfor påsken er gul

Utsikter for tirsdag 3.- og onsdag 4. april:

Sør-Norge: Nordlig senere skiftende bris. Enkelte snøbyger nord for Stad og Dovre tirsdag, ellers stort sett opphold og til dels pent vær. Omtrent uendrede temperaturer.

Nord-Norge: Overveiende nordlig bris. Enkelte snøbyger på kysten, ellers oppholdsvær. Etter hvert til dels kuling mellom sørvest og nordvest. Snøbyger, men lite nedbør i indre og østlige strøk av Finnmark. Litt stigende temperatur.

Spitsbergen: Tirsdag skiftende senere nordlig bris, til dels kuling. Litt snø, vesentlig i vest og nord. Omtrent uendret temperatur. Onsdag nordlig bris, til dels kuling i sør og vest først på dagen. Enkelte snøbyger. Lavere temperatur.

Les også: Familiens skiferie kan bli rådyr

Utsikter for torsdag 5.- til og med søndag 8. april:

Det ventes lavtrykksaktivitet over Barentshavet, etter hvert i området fra Island til Skandinavia.

På Spitsbergen ventes vind for det meste omkring øst, til dels kuling. Litt snø, vesentlig i østlige områder. Litt stigende temperatur.

I Nord- Norge ventes skiftende vindforhold, perioder med kuling. Snø av og til, periodevis regn i lavere strøk av Nordland. Varierende temperaturer, men gjennomgående litt høyere temperatur.

I Sør- Norge ventes etter hvert vind for det meste mellom sørvest og nordvest, til dels kuling på kysten og i fjellet. Det ventes lite nedbør østafjells, ellers nedbør av og til. Varierende temperaturer, men gjennomgående litt høyere temperatur.

Les også: 15.000 ekstraplasser på påsketogene

Utsikter for de nære havområder for mandag 2. april:

Skagerrak: Nordvestlig bris, til dels liten kuling i vest. Overveiende oppholdsvær.

Sørlige Nordsjøen: Nordvestlig bris, liten kuling først på dagen. Enkelte regn og sluddbyger.

Nordlige Nordsjøen: Nordlig kuling. Enkelte sludd og snøbyger.

Bankene utenfor Møre og Romsdal og Trøndelag: Nordvestlig bris, til dels kuling først på dagen. Snøbyger.

Bankene utenfor Nordland: Overveiende nordlig bris, kan hende perioder med kuling først på dagen. Enkelte snøbyger.

Bankene utenfor Troms: Overveiende østlig bris. Spredte snøbyger.

Tromsøflaket og Bankene utenfor Finnmark: Nordøstlig bris, til dels liten kuling utenfor Øst-Finnmark. Enkelte snøbyger.

Les også: På innsiden av påskeegget

Utsikter for de nære havområder for tirsdag 3.- og onsdag 4. april:

Bankene utenfor Sør-Norge: Nordlig senere skiftende bris. Enkelte snøbyger i nord tirsdag, ellers stort sett oppholdsvær.

Bankene utenfor Nord-Norge: Overveiende nordlig bris. Enkelte snøbyger. Etter hvert til dels kuling mellom sørvest og nordvest. Snøbyger.

Les også: Slik lærer du kart og kompass til påsken

Videre utsikter for bankene for torsdag 5.– til og med søndag 8. april:

Utenfor Nord- Norge ventes skiftende vindforhold, perioder med kuling. Snø av og til, periodevis regn utenfor Nordland.

Utenfor Sør- Norge ventes etter hvert vind for det meste mellom sørvest og nordvest, til dels kuling. Nedbør av og til, men lite nedbør i Skagerrak.

Les flere nyheter