VEKSLENDE: Det blir en påske på det jevne rent værmessig, spår Meteorologisk institutt. Østafejlles-området, og deler av Finnmark får det fineste været. Foto: NTBscanpix

VEKSLENDE: Det blir en påske på det jevne rent værmessig, spår Meteorologisk institutt. Østafejlles-området, og deler av Finnmark får det fineste været. Foto: NTBscanpix

Slik blir påske­væ­ret

Langtidsvarselet for påskeuka viser at det blir en høytid på det jevne rent værmessig, med Østafjells-området som knepen vinner.

Det er dommen til statsmeteorolog Bjørn Røsting ved Metorologisk institutt, for værutsiktene fra og med mandag 2. april til og med søndag 8. april.

– Hyttefolket Østafjells får det ganske bra, med en del sol og lett kulde. Også deler av indre og østre Finnmark ser ut til å få jevnt over ganske fint påskevær, oppsummerer han.

I resten av landet blir det kjøligere, med påfølgende byger i form av snø, og akkurat det trenger jo ikke nødvendigvis å være negativt i påsken.

Forholdsvis kjølige og stabile temperaturer gjør at Skredvarselet kun viser moderat fare over mesteparten landet.

Les også: Påskesola kan bli sterk - beskytt hud og øyne godt

Utsikter for mandag 2. april:

Fjellet i Sør-Norge: Nordvestlig bris, periodevis kuling i høyfjellet. I Langfjella opphold og til dels pent vær, ellers enkelte snøbyger, vesentlig i nord. Litt lavere temperatur.

Østafjells: Nordvestlig bris, til dels liten kuling på kysten vest for Lindesnes. Overveiende opphold og til dels pent vær. Litt lavere temperatur.

Vestlandet sør for Stad: Nordlig bris, til dels kuling på kysten og i fjellet. Enkelte snøbyger i Nordfjord og på kysten nord for Stavanger, ellers opphold og til dels pent vær. Litt lavere temperatur.

Møre og Romsdal og Trøndelag: Nordvestlig bris, til dels kuling på kysten og i fjellet først på dagen. Snøbyger. Omtrent uendrede temperaturer.

Les også: Ledige påskehytter for noen hundrelapper

Nordland: Overveiende nordlig bris, kan hende perioder med kuling på kysten først på dagen. Enkelte snøbyger på kysten, ellers opphold og perioder med sol. Omtrent uendret temperatur.

Troms: Skiftende bris, på kysten overveiende østlig bris. Spredte snøbyger på kysten, ellers opphold og til dels pent vær. Omtrent uendret temperatur.

Finnmark: Nordøstlig bris, til dels liten kuling på kysten av Øst-Finnmark. Enkelte snøbyger i ytre strøk, vesentlig øst for Nordkapp, ellers stort sett oppholdsvær og perioder med sol. Litt høyere temperatur.

Spitsbergen: Nordlig bris. Enkelte snøbyger i nord, ellers opphold og til dels pent vær. Omtrent uendret temperatur.

Les også: Hvorfor påsken er gul

Utsikter for tirsdag 3.- og onsdag 4. april:

Sør-Norge: Nordlig senere skiftende bris. Enkelte snøbyger nord for Stad og Dovre tirsdag, ellers stort sett opphold og til dels pent vær. Omtrent uendrede temperaturer.

Nord-Norge: Overveiende nordlig bris. Enkelte snøbyger på kysten, ellers oppholdsvær. Etter hvert til dels kuling mellom sørvest og nordvest. Snøbyger, men lite nedbør i indre og østlige strøk av Finnmark. Litt stigende temperatur.

Spitsbergen: Tirsdag skiftende senere nordlig bris, til dels kuling. Litt snø, vesentlig i vest og nord. Omtrent uendret temperatur. Onsdag nordlig bris, til dels kuling i sør og vest først på dagen. Enkelte snøbyger. Lavere temperatur.

Les også: Familiens skiferie kan bli rådyr

Utsikter for torsdag 5.- til og med søndag 8. april:

Det ventes lavtrykksaktivitet over Barentshavet, etter hvert i området fra Island til Skandinavia.

På Spitsbergen ventes vind for det meste omkring øst, til dels kuling. Litt snø, vesentlig i østlige områder. Litt stigende temperatur.

I Nord- Norge ventes skiftende vindforhold, perioder med kuling. Snø av og til, periodevis regn i lavere strøk av Nordland. Varierende temperaturer, men gjennomgående litt høyere temperatur.

I Sør- Norge ventes etter hvert vind for det meste mellom sørvest og nordvest, til dels kuling på kysten og i fjellet. Det ventes lite nedbør østafjells, ellers nedbør av og til. Varierende temperaturer, men gjennomgående litt høyere temperatur.

Les også: 15.000 ekstraplasser på påsketogene

Utsikter for de nære havområder for mandag 2. april:

Skagerrak: Nordvestlig bris, til dels liten kuling i vest. Overveiende oppholdsvær.

Sørlige Nordsjøen: Nordvestlig bris, liten kuling først på dagen. Enkelte regn og sluddbyger.

Nordlige Nordsjøen: Nordlig kuling. Enkelte sludd og snøbyger.

Bankene utenfor Møre og Romsdal og Trøndelag: Nordvestlig bris, til dels kuling først på dagen. Snøbyger.

Bankene utenfor Nordland: Overveiende nordlig bris, kan hende perioder med kuling først på dagen. Enkelte snøbyger.

Bankene utenfor Troms: Overveiende østlig bris. Spredte snøbyger.

Tromsøflaket og Bankene utenfor Finnmark: Nordøstlig bris, til dels liten kuling utenfor Øst-Finnmark. Enkelte snøbyger.

Les også: På innsiden av påskeegget

Utsikter for de nære havområder for tirsdag 3.- og onsdag 4. april:

Bankene utenfor Sør-Norge: Nordlig senere skiftende bris. Enkelte snøbyger i nord tirsdag, ellers stort sett oppholdsvær.

Bankene utenfor Nord-Norge: Overveiende nordlig bris. Enkelte snøbyger. Etter hvert til dels kuling mellom sørvest og nordvest. Snøbyger.

Les også: Slik lærer du kart og kompass til påsken

Videre utsikter for bankene for torsdag 5.– til og med søndag 8. april:

Utenfor Nord- Norge ventes skiftende vindforhold, perioder med kuling. Snø av og til, periodevis regn utenfor Nordland.

Utenfor Sør- Norge ventes etter hvert vind for det meste mellom sørvest og nordvest, til dels kuling. Nedbør av og til, men lite nedbør i Skagerrak.

Les flere nyheter

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Diskuter artikkelen her:

comments powered by Disqus

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden