Anker fengslingen av Krekar

FENGSLET: Mulla Krekar på vei inn til onsdagens fengslingsmøte i Oslo tingrett. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
FENGSLET: Mulla Krekar på vei inn til onsdagens fengslingsmøte i Oslo tingrett. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Advokat Brynjar Meling sier fengslingen av mulla Krekar blir anket. Trusselsiktede Krekar ble onsdag varetektsfengslet i åtte uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi mener tingretten har tatt sin avgjørelse på feilaktig grunnlag. Derfor er det noe etterforskning som må på plass før vi sender anken, slik at lagmannsretten kan treffe en avgjørelse på riktig grunnlag, sa Meling til NRK torsdag kveld.

Krekars forsvarer sier mullaen har gjort det klart at han aldri har truet noen, eller ment å true noen eller komme med noen oppfordringer.

Les også: Krekar får flere tilhengere

– Han mener han ikke har gjort noe straffbart. Han mener også dommen fra tingretten er feil, og at det han har sagt faller inn under hans ytringsfrihet, forklarer Meling om hvorfor han mener det er feil å holde Krekar fengslet til ankebehandlingen i Borgarting lagmannsrett.

Les kommentar: En farlig klovn

Mandag ble Krekar dømt til fem års fengsel for drapstrusler og terrortrusler. Onsdag ble han fengslet , siktet for trusler han skal ha kommet med på et nettforum. Krekar sier utsagnene som er fremlagt av Politiets sikkerhetstjeneste er tatt ut av sin sammenheng, og at de er eksempler han har gitt som svar på spørsmål på nettforumet.

Les flere nyheter