FENGSLET: Mulla Krekar på vei inn til onsdagens fengslingsmøte i Oslo tingrett. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

FENGSLET: Mulla Krekar på vei inn til onsdagens fengslingsmøte i Oslo tingrett. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Anker fengs­lin­gen av Krekar

Advokat Brynjar Meling sier fengslingen av mulla Krekar blir anket. Trusselsiktede Krekar ble onsdag varetektsfengslet i åtte uker.

– Vi mener tingretten har tatt sin avgjørelse på feilaktig grunnlag. Derfor er det noe etterforskning som må på plass før vi sender anken, slik at lagmannsretten kan treffe en avgjørelse på riktig grunnlag, sa Meling til NRK torsdag kveld.

Krekars forsvarer sier mullaen har gjort det klart at han aldri har truet noen, eller ment å true noen eller komme med noen oppfordringer.

Les også: Krekar får flere tilhengere

– Han mener han ikke har gjort noe straffbart. Han mener også dommen fra tingretten er feil, og at det han har sagt faller inn under hans ytringsfrihet, forklarer Meling om hvorfor han mener det er feil å holde Krekar fengslet til ankebehandlingen i Borgarting lagmannsrett.

Les kommentar: En farlig klovn

Mandag ble Krekar dømt til fem års fengsel for drapstrusler og terrortrusler. Onsdag ble han fengslet, siktet for trusler han skal ha kommet med på et nettforum. Krekar sier utsagnene som er fremlagt av Politiets sikkerhetstjeneste er tatt ut av sin sammenheng, og at de er eksempler han har gitt som svar på spørsmål på nettforumet.

Les flere nyheter

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden