ABCNyheter
ABCNyheter AS Kirkegata 17 Oslo 0153
22 80 85 80 tips@abcnyheter.no
true nyheter Dominique Strauss-Kahn,Politikk,Verden,nyheter
Tor Strand Tor Strand er redaktør i ABC Nyheter. 90548980 tor@abcnyheter.no
Strauss-Kahn avhørt i prostitusjonssak Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn ble mandag avhørt av tre franske dommere i forbindelse med etterforskningen av en prostitusjonssak. http://www.abcnyheter.no/files/imagecache/normal/2012-13/dsk980.jpg
http://www.abcnyheter.no/files/imagecache/normal/2012-13/dsk980.jpg

680 526

MÅTTE FORKLARE SEG: Dominique Strauss-Kahn måtte mandag forklare seg for dommere i Lille i saken om en angivelig prostitusjonsring. Her ankommer han Orly-flyplassen nær Paris i fjor. Foto: Reuters

Strauss-Kahn avhørt i prostitusjonssak

Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn ble mandag avhørt av tre franske dommere i forbindelse med etterforskningen av en prostitusjonssak.

Avhøret ble innledet i den nordlige byen Lille mandag, to dager tidligere enn opprinnelig planlagt. Dommerne forsøker å finne ut hvilken rolle Strauss-Kahn har hatt i en angivelig prostitusjonsring med base i byen.

Les også: Strauss-Kahn i avhør om prostitusjonsring

Den kjente franskmannens forretningsforbindelser anklages for å ha stått bak prostitusjonsringen og arrangert fester blant annet på et av byens hoteller.

Selv benekter den tidligere IMF-sjefen kjennskap til saken og sier han ikke visste at kvinnene han møtte på fester i Lille, Paris og Washington var prostituerte.

Les også: Antyder konspirasjon mot Strauss-Kahn

Strauss-Kahn var sjef for Det internasjonale pengefondet (IMF) og var ventet å bli det franske sosialistpartiets kandidat i årets presidentvalg. Men karrieren tok brått slutt da han ble anklaget for voldtekt av en hotellansatt i New York. Saken ble senere henlagt av påtalemyndigheten.

Les flere nyheter