Rettsmedisinere i Los Angeles forklarte torsdag hva de tror skjedde da Whitney Houston døde i midten av februar. Foto: Ethan Miller (Reuters)

Houston døde av drukning og kokain­mis­bruk

Popstjernen Whitney Houston døde som følge av at hun druknet i badekaret, påvirket av kokain og en hjertefeil, konkluderer rettsmedisinerne.

Obduksjonen viste at Houston (48) hadde kokain i kroppen da hun ble funnet død i et badekar på et hotellrom 12. februar, kvelden før utdelingen av Grammy-prisene.

Rettsmedisinerne har konkludert med at hun druknet ved et uhell. Houston hadde en hjertesykdom, og den kan ha blitt forverret av at hun tok kokain, opplyste en talsmann for myndighetene i Los Angeles torsdag. 48-åringen fikk trolig hjerteproblemer som førte til at hun fikk hodet under vann.

Hør uttalelsen til rettsmedisinerne her

Narkotikamisbruk

Det har lenge vært kjent at Houston gjennom en årrekke slet med narkotikamisbruk.

– Hadde det ikke vært for hjertesykdommen som hun allerede hadde, og bruken av kokain, er det mulig at hun ikke hadde druknet, sier en rettsmedisiner til kjendisnettstedet TMZ.

– Kokainen gjør at hjertet slår raskere og pulsårene trekker seg sammen, noe som kan føre til hjerteproblemer, fortsetter rettsmedisineren.

Flere stoffer

Rettsmedisinerne fant også spor av marihuana, allergimedisin og to ulike typer beroligende midler, men dette skal ikke ha medvirket til dødsfallet.

Les også: Her skal Whitney Houston stedes til hvile

Ingenting tyder på at Houston var offer for noe kriminelt, kommer det fram av den foreløpige obduksjonsrapporten.

Også politiet i Los Angeles har tidligere uttalt at det ikke er grunn til å tro at det ligger noen kriminelt bak Whitney Houstons død.

Les også: - Jeg er min verste fiende

Den endelige rettsmedisinske rapporten om dødsfallet skal være klar i løpet av to uker.

Les også: 

- Whitney Houston døde av overdose

Whitney Houston hyllet under Grammy-utdelingen

- Whitney ble funnet med hodet under vann

Whitney Houston er død


Les flere nyheter her

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Diskuter artikkelen her:

comments powered by Disqus

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden