Norsk alpin­stjerne tiltalt for mil­lion­svin­del

Ove Nygren var en av verdens beste slalåmkjørere i sin tid. Nå står han tiltalt for å ha svindlet til seg 3,2 millioner kroner.

Den tidligere landslagskjøreren må møte i Oslo tingrett 12.april, der han står tiltalt for brudd på straffeloven § 270 første ledd nr jf annet ledd jf § 271.

Bakgrunnen er at selskapet Gimle Gruppen Invest AS, som Nygren var involvert i, ble begjært konkurs tilbake i 2010 av Telenor Mobil, skriver NA24.

Ifølge bostyrer Erling Opdal skal Nygrens selskap ha hatt en rekke mobiltelefonnummere som er brukt til å ringe opp konkrete numre i utlandet.

Les også: Svindlet til seg 29 biler på ett år

«De oppringte numre har generert konferansesamtaler til andre numre. De oppringte numre har hatt en meget høy takst. Telenor, som har de abonnentene det har blitt ringt fra, gir uttrykk for å være utsatt for svindel og at den metode som er benyttet er den samme som innen mobil telekommunikasjonbetegnes International Premium Rate Services Fraud (IPRS-svindel)», skriver Opdal i innberetningen.

Telenor er med 2,5 millioner kroner utestående klart største kreditor, men selskapet ønsker ikke å kommentere saken ettersom den skal opp i retten, opplyser NA24.

I tillegg skal Nygren, ifølge tiltalen, også ha svindlet til seg mindre beløp fra selskaper som Posten Norge, Netcom, Network Norway, Peppes Pizza, Dolly Dimples og Ekebergrestauranten.

Les også:

Trolig den største svindelen noensinne

Advokat siktet for å ha svindlet Oslo tingrett


Les flere nyheter

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Diskuter artikkelen her:

comments powered by Disqus

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden