980 634

Vil ikke ha atomvåpen: Irans president Mahmoud Ahmadinejad, skal vi tro de hemmelige tjenestene. Foto: Scanpix/EPA.
ABCNyheter
ABCNyheter AS Kirkegata 17 Oslo 0153
22 80 85 80 tips@abcnyheter.no
true nyheter Iran,Israel,Midtøsten,Politikk,Verden,nyheter
Tor Strand Tor Strand er redaktør i ABC Nyheter. 90548980 tor@abcnyheter.no

– Israelsk etterretning tviler på iransk atomvåpenplan

Israels etterretningstjeneste Mossad tror ikke mer på at Iran utvikler atomvåpen enn hva USA gjør, skriver New York Times.

Israelske toppolitikere har de siste månedene advart sterkt om at Iran er i ferd med å utvikle atomvåpen. Dette står i kontrast til vurderingen fra landets egen etterretningstjeneste, ifølge avisen New York Times.

Les: Netanyahu: - Ingen beslutning om å angripe Iran.

Avisen skriver søndag at Mossad har samme oppfatning som kollegene i USA når det gjelder Irans atomambisjoner. Og rapporter viser at amerikansk etterretning foreløpig ikke har bevis for at Iran utvikler atomvåpen.

– Det fins ikke store skiller mellom amerikansk og israelsk etterretning på dette spørsmålet, sier en tidligere høytstående amerikansk etterretningsmann til avisa.

Les også: Obama vil ha mindre snakk om krig mot Iran.

Vestlige land har helt siden 2004 hatt mistanke om at Iran har arbeidet med hemmelige atomvåpenplaner. De siste månedene har spenningen mellom Iran og særlig USA og Israel økt. Israel har truet med å gå til militært angrep mot iranske atomanlegg, men USA er svært lite lystne på en ny militær konflikt i regionen.

Iran hevder selv at landets atomprogram kun har fredelige formål.

 

Les flere nyheter her.