Encyclopedia Britannica slutter med sine ikoniske papirleksikon. Foto: Scanpix

Encyclopedia Britannica slutter med sine ikoniske papirleksikon. Foto: Scanpix

Bri­tan­nica slutter å trykke leksikon

Etter 224 år legger Encyclopedia Britannica ned produksjonen av det berømte papirleksikonet.

Encyclopedia Britannica utgir vanligvis et leksikonsett annethvert år. Nå kunngjør de at deres 32 bind sterke leksikon fra 2010 var deres siste.

Selskapet skal i stedet jobbe videre med å fokusere på digitale oppslagsverk og utdanningsverktøy, skriver CNN.

Les også: Kristopher Schau skal dekke Breivik-saken

– Vi er ikke triste

– Alle ønsker å kalle dette slutten av en era. Jeg forstår det. Men dette er ikke et trist øyeblikk for oss. Jeg tror at utenforstående er mer nostalgiske enn det vi er, sier Britannica-sjef Jorge Cauz til CNéN.

Han innrømmer at dødsstøtet for papirleksikonet kom for lenge siden. Det utgjør nå bare én prosent av bedriftens totale inntjening.

Les også: Trolig ny sesong av «Lilyhammer»

Vil ha yngre brukere

– Papirleksikonet er et ikon, men det yter ikke rettferdighet til hvor mye vi har forandret oss gjennom årene, sier Cauz.

– Den yngre generasjonen bruker informasjon annerledes nå. Vi ønsker å være der, forteller han.

Britannica-sjefen avviser at selskapet ønsker å ta opp konkurransen mot Wikipedia, og mener at selskapene har ulike ansvarsområder.

– Jeg tror at Wikipedia ser oss som et relikvie fra en annen era. Men fakta vil alltid bety noe, uansett hvilken form de kommer i. Forbrukere krever nøyaktighet og er villige til å betale for det. Vårt mål har ikke forandret seg, bare metodene, sier Cauz.

Britannica lanserer nye nettsider om tre uker.

Les flere nyheter her

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Debatt om saker og hendelser er viktig for demokratiet. Men det er også viktig at debatten er uten sjikane, uønsket språkbruk eller personangrep. Derfor blir debatten hos ABC Nyheter overvåket av moderatorer som fjerner innlegg som bryter med reglene. Husk imidlertid at din ytringsfrihet ikke betyr at vi må publisere det du mener.ABC Nyheter krever at du registrerer deg med fullt navn.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Kommentarfeltet er lukket for natten (23:00 - 06:00).

Velkommen til debatt i morgen tidlig klokken 06:00.