ABCNyheter
ABCNyheter AS Kirkegata 17 Oslo 0153
22 80 85 80 tips@abcnyheter.no
true nyheter nazisme,nordfront,Trondheim,Norge,nyheter
Tor Strand Tor Strand er redaktør i ABC Nyheter. 90548980 tor@abcnyheter.no

Sammenstøt etter nazidemonstrasjon i Trondheim.

Politiet pågrep 25 personer da det kom til sammenstøt mellom en nynazistisk gruppe og antinazister i Trondheim lørdag ettermiddag.

En gruppe på opptil tretti personer demonstrerte med Nordfront-faner i sentrum av Trondheim lørdag ettermiddag.

Ifølge Adressa.no presenterte de seg som medlemmer av den norske motstandsbevegelsen, og delte ut flygeblader.

– Etter hvert oppsto det sammenstøt med en ikke-sympatiserende gruppe, men dette løste seg etter kort tid, sier operasjonsleder Rune Brandmo i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Brukte faner som slagvåpen

Han forteller at politiet valgte å holde lav profil, men så seg nødt til å bryte inn da det igjen oppsto slåsskamper mellom gruppene.

– Personene i den nynazistiske gruppa brukte fanestengene som slagvåpen, men ingen personer ble skadd, opplyser Brandmo til NTB.

Politiet måtte legge flere personer i bakken, og 25 personer ble pågrepet i forbindelse med demonstrasjonen. Disse er innbrakt for enten å ha slåss, hindret politiets arbeid eller generell ordensforstyrrelse og vil bli bøtelagt for dette, opplyser politiet til adressa.no.

Les flere nyheter

Lesernes kommentarer

2012-03-10T17:46:01

Edel johnsrud Edel Johnsrud

10. mars 2012 - 18:46

sett vidoen som er lagt ut,,

sett vidoen som er lagt ut,, bare så komisk og pinlig hele greia! skal liksom de folka der utgjøre noen form for trussel, ærlig talt! en liten puslete gjeng som blir overmanna av store politistyrker! hvilken heltebragd av politiet,,,,fullstendig, latterlig!
2012-03-10T17:49:32

Jan H Pedersen Jan H Pedersen

10. mars 2012 - 18:49

Det er helt merkelig

at noen vil pr.i dag følge Hitlers fotspor. Og alltid følger det med vold. De kan ikke fremme sitt syn uten å undertrykke og true. Lokke med seg rotløs ungdom også - folk med plattform å stå på,gjennomskuer dem.
Men de er fryktelig alene!
2012-03-10T19:15:46

Håkon Strøm Håkon Strøm

10. mars 2012 - 20:15

Kommunister også ?

Var det noen anarkister og kommunister som ble pågrepet også ? Det er bare så teit å være fullstendig ensidig i denne ekstremist saken. Alle vet at "Nazi" overskrift selger. Men er det ikke slik at det er de såkalte "anti rasistene" dvs pøblene på ytterste venstre som aller mest liker å slåss og lage bråk ? En gærning på ytterste høyre veies opp av 20 riv ravende gale Blitzere og kommunister på den andre siden. De såkalte "anti rasisitene" som pressen omtaler dem som....sigh.....