Klimaforliket er det mest urealistiske forliket som noen gang er inngått på Stortinget, mener Frp-leder Siv Jensen. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

Klimaforliket er det mest urealistiske forliket som noen gang er inngått på Stortinget, mener Frp-leder Siv Jensen. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

Siv dømmer klima­for­li­ket nord og ned

Frp-leder Siv Jensen sier at klimaforliket som er inngått på Stortinget, aldri kommer til å bli gjennomført. Hun ber Aps partisekretær Raymond Johansen fri seg fra SVs grep og ta til fornuften.

På fylkesårsmøtet til Oslo Frp raljerte Jensen med det forliket som alle partiene, unntatt Frp, inngikk i 2008.

– Dette er det mest urealistiske forliket som noen gang er inngått på Stortinget. Det vil aldri bli satt ut i livet. La oss en gang for alle si farvel til den håpløse og urealistiske målsettingen om å ta to tredeler av kuttene på hjemmebane, hamret Jensen fast.

Andre land

Hun fastholdt at Frp er like opptatt av klimaet som alle andre, men at det må være en klimapolitikk som det er realistisk å få gjennomført.

– Vi må sette inn de store midlene i land der vi får mange ganger så stor effekt som i Norge. Frp skal hjelpe Raymond Johansen med å fri Arbeiderpartiet fra den håpløse posisjonen som dagens forlik har låst partiet i, sa Jensen.

Les også: Frp med klimaultimatum til Høyre

Hun nærmest latterliggjorde tanken om lyntog til 900 milliarder kroner i Norge.

– Dette skal tas utenfor budsjettet. Og da gjelder åpenbart ikke handlingsregelen lenger. Hvorfor blir det ikke press i økonomien av slike gigantprosjekter? Og hvorfor trues ikke renten? Det er jo dette vi hører hver gang vi foreslår noen ekstra milliarder til veier, spurte Frp-lederen.

– Kompromisser uaktuelt

Oslo Frps leder Christian Tybring Gjedde åpnet årsmøtet med å innrømme at valget i høst, med 7 prosent for Frp i hovedstaden, hadde vært en elendig og flau opplevelse.

Jensen avviste bestemt at Frp vil sitte i regjering for enhver pris og at kompromisser som innebærer at Frp må skrote sin politikk, er helt uaktuelt.– Vi skal ikke sitte i regjering fordi det er stas eller fordi vi skal gjennomføre andres politikk. Vi skal i posisjon for å gjennomføre vår egen politikk. Det er ikke slik at våre programsaker skal i søpla for å få til kompromisser. Slutt å tulle! sa partilederen irritert.

Les flere nyheter her

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Diskuter artikkelen her:

comments powered by Disqus

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden