BREIVIK SIER JA TIL FOTOGRAFERING: Forsvarer Geir Lippestad besøkte fredag Anders Behring Breivik i Ila fengsel. Etter møte kunne han fortelle at Breivik anker avgjørelsen om oppnevnelsen av nye rettspsykiatrisk sakkyndige til Høyesterett og at han sier ja til å bli fotografert under rettsmøtet i Oslo tingrett mandag. Foto: Scanpix

Breivik vil kunne foto­gra­fe­res før fengs­lings­mø­tet

Retten skal settes etter at Anders Behring Breivik blir ført inn til fengslingsmøtet mandag, og pressen får dermed mulighet til å fotografere ham, opplyser Oslo tingrett.

Oslo tingrett hadde fredag ettermiddag møter for å diskutere rettsmøtet etter at terrorsiktede Anders Behring Breivik selv sa ja til å bli fotografert i forbindelse med fengslingsmøtet førstkommende mandag.

Les også: Journalist får ikke intervjue Breivik

Spørsmålet var hvorvidt retten skal settes før eller etter Breivik blir ført inn i rettslokalet. Blir retten satt før Breivik blir ført inn i rettssalen, gjelder fotoforbudet.

Les også: Tre vanlige borgere skal dømme Breivik

Informasjonsrådgiver Markus Iestra bekrefter overfor NTB fredag at det er blitt bestemt at retten skal settes etter at Breivik blir ført inn, og at det dermed vil være mulig både å filme og fotografere ham.

– Det normale er at retten blir satt etter at siktede er ført inn, og når siktede har samtykket i dette, er det slik det vil bli gjort, sier Iestra.– Vi regner med kaos, legger han til.

Les også: Uvisst om Breivik overføres til Dikemark

Les flere nyheter

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Debatt om saker og hendelser er viktig for demokratiet. Men det er også viktig at debatten er uten sjikane, uønsket språkbruk eller personangrep. Derfor blir debatten hos ABC Nyheter overvåket av moderatorer som fjerner innlegg som bryter med reglene. Husk imidlertid at din ytringsfrihet ikke betyr at vi må publisere det du mener.ABC Nyheter krever at du registrerer deg med fullt navn.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Kommentarfeltet er lukket for natten (23:00 - 06:00).

Velkommen til debatt i morgen tidlig klokken 06:00.