FRATATT FØRERKORTET: Carl I. Hagen får ikke kjøre selv, men må belage seg på å sitte på med kona Eli en stund fremover. Foto: Scanpix

FRATATT FØRERKORTET: Carl I. Hagen får ikke kjøre selv, men må belage seg på å sitte på med kona Eli en stund fremover. Foto: Scanpix

Carl I. Hagen får bot og mister lappen

Politiet inndrar Carl. I Hagens førerkort etter påkjørselen av et kjærestepar.

Det var nyttårsaften at kjæresteparet David Wagemann (30) og Bettina Håberg Badendyck (24) ble påkjørt i et fotgjengerfelt i Halvdan Svartes gate i Oslo.

Les også: Carl I. Hagen kjørte ned kjærestepar

Oslo politidistrikt har nå valgt å ilegge Hagen en bot på 10.000 kroner, samt å inndra førerkortet hans, melder VG Nett.

- Jeg har hele tiden sagt at jeg tar konsekvensene og har dermed akseptert forelegget og inndragningen, sier Hagen til ABC Nyheter.

- Takknemlig

Han sier han først og fremst er glad for at fotgjengerne ikke fikk alvorlige skader.

- Jeg er takknemlig for at det ikke skjedde noe langvarig med dem jeg kjørte på, sier han.

Hagen var på vei til nyttårsfest sammen med kona Eli da ulykken skjedde. Kjæresteparet ble sendt til sykehus med ambulanse, og Hagen ga uttrykk for at han var svært lei seg og ønsket paret god bedring.

Promilletestet

– Jeg beklager meget sterkt uhellet og som sjåfør opplevde jeg marerittet, nemlig et fotgjengerpar rett foran bilen uten mulighet til å stoppe. Om det var lysforhold eller mørke klær uten refleks om kvelden vites ikke, men paret var ikke synlig for meg før de var rett foran bilen, uttalte Hagen i et skriftlig svar til VG kort tid etter ulykken.

Etterpåkjørselen måtte Frp-politikeren gjennom en rutinemessig promillekontroll, som ikke ga utslag.

Les flere nyheter

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Kommentarfeltet er lukket for natten (23:00 - 06:00).

Velkommen til debatt i morgen tidlig klokken 06:00.

    Hva kan vi bli bedre på?

    Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

    Ja, jeg kan delta
    Nei takk

    Hilsen oss i Startsiden