Plumbo og Tshawe og Yosef fra Madcon under utdelingen av Spellemannprisen 2011 i folketeatret lørdag kveld Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix.

Plumbo og Tshawe og Yosef fra Madcon under utdelingen av Spellemannprisen 2011 i folketeatret lørdag kveld Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix.

Tshawe rasende etter Plumbo-vits på scenen

Tshawe Baqwa i Madcon ble rasende da bandet Plumbo klinte til med en vits om hudfargen til Madcon-gutta på Spellemannpris-scenen lørdag kveld.

Tshawe og Yosef Wolde-Mariam delte ut prisen for årets hit til nettopp Plumbo for den omstridte låten «Møkkamann».

Men da Plumbo-medlemmene skulle opp på scenen for å motta prisen, sa vokalist Lars Erik Blokkhus at låten kunne hatt navnet «Mokkamann.»

Publikum reagerte med vantro og buet på prisvinnerne.

– Trist og tragisk

Tshawe fikk ikke med seg de famøse ordene da de falt, men var tydelig opphisset da han fikk dem gjengitt litt senere på kvelden.

Les også: Bernhoft ble årets spellemann

– Vi merket ikke hva som ble sagt først. Men jeg vil si at noe allerede har blitt gjort. Jeg er veldig stolt av at dette ikke er representativt for nordmenn flest. Vitsen var helt ute, og publikum reagerte med gang, sa han til Aftenposten etterpå.

– Dette var trist og tragisk, konstaterte han.

Overfor Dagbladet la han ikke skjul på at han kokte:

– Verken jeg eller Yosef fikk med oss hva som ble sagt på scenen, annet enn at det var noe tørt. Vi fikk høre det da vi gikk av. Er dette Norge i dag, liksom? Når vi kommer på nachspielet skal jeg kaste drinken min midt i trynet hans.

Øl i håret

Tshawe gjorde ikke alvor av trusselen, men Kaizers Orchestra-gitaristen Terje Winterstø Røthing viste sitt sinne over spøken og tømte ølen han hadde i champagneglasset over hodet til Lars Erik Blokkhus på Spellemann-nachspielet.

– Det var helt uvirkelig. Slike utsagn hørte man for femti år siden i Norge. Det skal ikke skje i dag, sier Røthing til VG Nett og gjør det klart at han ikke angrer på det han gjorde.

– Nei, dette står jeg inne for til den dagen jeg dør.

Les også: Her er resten av spellemannsvinnerne

Både før og etter øldusjen beklaget Blokkhus fadesen. Det som skulle bli en feiring av den gjeve Spellemannprisen for årets hit, ble snudd til et mareritt.

– Jeg kan bare beklage det. Det er det eneste jeg kan si. Jeg har lyst til å gå på rommet mitt å legge meg nå – jeg tror jeg gjør det, sa Blokkhus til VG Nett.

Ikke rasister

Blokkhus innrømmer at spøken var dårlig, og har ingen god forklaring på hvor ordene kom fra.

– Nei, si det. Vi er et band fra bygda, der humoren sitter løst, sa Blokkhus til Aftenposten.

Han forsøkte så godt han kunne å understreke at rasistisk motivert humor ikke er vanlig på bygda.

– Nei, nei. Vi er ikke rasister eller noe sånt. Dette ble bare feil, og jeg må bare beklage igjen. Nå skulle jeg gjerne gått opp på scenen og gjort alt om igjen.

Les flere nyheter her

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Kommentarfeltet er lukket for natten (23:00 - 06:00).

Velkommen til debatt i morgen tidlig klokken 06:00.

    Hva kan vi bli bedre på?

    Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

    Ja, jeg kan delta
    Nei takk

    Hilsen oss i Startsiden