Englands største bokkjede hadde julekampanje der de anbefalte Adolf Hitlers «Mein Kampf». Foto: Scanpix

Englands største bokkjede hadde julekampanje der de anbefalte Adolf Hitlers «Mein Kampf». Foto: Scanpix

Anbefalte «Mein Kampf» som julegave

Adolf Hitlers manifest blir anbefalt som den perfekte julegave av Waterstone's.

Waterstone's er den største bokkjeden i Storbritannia. Fredag følte de seg nødt til å be om unnskyldning da filialene i Huddersfield, Manchester, Liverpool og Cheshire anbefalte Adolf Hitlers «Mein Kampf» som den perfekte julegave, skriver The Guardian og Jewish Chronicle fredag.

«Boken er essensielt lesestoff for alle som ønsker å forstå en av historiens mest avskyelige figurer. Sjokkerende lesestoff og en viktig advarsel for fremtidige generasjoner», skrev forhandleren i Huddersfield og satte et klistremerke på boken.

Les også: - Harald skulle bli Hitlers barnekonge

– Da jeg utfordret betjeningen i Deansgate-butikken i Manchester ble jeg fortalt at boken var en bestselger i julen. Jeg skulle gjerne ha visst Waterstone's tilsynelatende iver etter å promotere denne boken, sier en omreisende jødisk selger, Jonathan Levine, til Jewish Chronicle.

Waterstone's mener selv at de ikke promoterer boken aktivt og stoler på kjøpernes vurdering om hvorvidt dette er bra lesestoff. De har nå bestemt seg for å roe ned «kampanjen» og mener det har skjedd en feil.

Les også: Stemte mot Hitler-heder

– Vanligvis er boken plassert sammen med bøker om historie og andre verdenskrig. En butikk plasserte den sammen med politikk, noe som er upassende. Vi har tatt oss av det, sier en talsmann til The Guardian.

Les også: Ikke lenger æresborger


Les flere nyheter her

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Kommentarfeltet er lukket for natten (23:00 - 06:00).

Velkommen til debatt i morgen tidlig klokken 06:00.

    Hva kan vi bli bedre på?

    Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

    Ja, jeg kan delta
    Nei takk

    Hilsen oss i Startsiden