KAN VÆRE FARLIG FOR BARN: Barn under tre år kan putte det meste i munnen. Illustrasjonsfoto: Colorbox.com

KAN VÆRE FARLIG FOR BARN: Barn under tre år kan putte det meste i munnen. Illustrasjonsfoto: Colorbox.com

Gutt (7 mnd) svelget jule­stjerne

Den syv måneder gamle gutten begynte å brekke seg mens han spiste grøt. I spiserøret hans fant legene en plastikkstjerne som var ment som julepynt.

Det er Tidsskrift for den norske legeforening som forteller den dramatiske historien om gutten.

Legene tok røntgen av spiserør og brystkasse uten å oppdage fremmedlegemet. Ifølge Tidsskriftet.no ble gutten bedre etter en tid og kunne reise hjem.

Men problemene kom tilbake.

Fire måneder senere var gutten tilbake på barnepoliklinikken på grunn av vedvarende brekninger av ikke-most mat, skriver Tidsskriftet.no.

Les også: Slik får du barnet til å spise fisk og grønt

Gutten ble gitt såkalte protonpumpehemmere, som brukes til å behandle sure oppstøt. To uker senere måtte gutten innlegges på sykehus med tungpustethet. Røntgen av organene i brystkassen avslørte et stjerneformet fremmedlegeme i spiserørsveggen.

Gjenstanden viste seg å være en 18 millimeter stor plastikkstjerne som var ment som julepynt.  

Da legene opererte ut julestjernen, forsvant symptomene umiddelbart, skriver Tidsskriftet.no.

Les også: - Kontroller 14-åringens tannpuss

Nettstedet minner om at barn under tre år kan putte det meste i munnen. Havner et fremmedlegeme i spiserøret, kan det gi symptomer som spisevegring, brekninger og sikling. Tilstanden kan også være asymptomatisk; altså at pasienten ikke får symptomer.

Les flere nyheter her

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Debatt om saker og hendelser er viktig for demokratiet. Men det er også viktig at debatten er uten sjikane, uønsket språkbruk eller personangrep. Derfor blir debatten hos ABC Nyheter overvåket av moderatorer som fjerner innlegg som bryter med reglene. Husk imidlertid at din ytringsfrihet ikke betyr at vi må publisere det du mener.ABC Nyheter krever at du registrerer deg med fullt navn.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Diskuter artikkelen her:

comments powered by Disqus