- Gaddafi ville kjøpe Malmö FF

- Gaddafi ville kjøpe Malmö FF
- Gaddafi ville kjøpe Malmö FF
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den svenske forfatteren Lars Tisell hevder i sin nye bok at den libyske eksdiktatoren Muammar Gaddafi ønsket seg kontroll over fotballklubben Malmö.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En europacupkamp mellom Malmö og Monaco i 1978 kunne endret den skånske storklubbens historie på en måte som få nok har forestilt seg. Laget fra Allsvenskan var nemlig i kikkerten til Muammar Gaddafi.

– Han var så imponert over Malmö FF at han snakket om å kjøpe hele laget. Han ble forelsket i deres måte å spille på, sier Tisell ifølge Expressen.

64-årige Tisell har jobbet som frilansjournalist i Afrika, og han møtte Gaddafi like etter at sistnevnte overtok makten i Libya i 1969.

Les også: Toppmodell sparket etter Gaddafi-romanse

Først ble Gaddafi fascinert av svenskens kunnskaper om travhester, og Tisell ble senere invitert inn i teltet til den tidligere diktatoren.

– Han spurte om jeg var interessert i andre sportsgrener og vi begynte å snakke om fotball. Fem minutter senere ble jeg bedt på te og kaker i teltet hans. Så begynte han å snakke om visjonene sine, forteller Lars Tisell.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gaddafi hadde angivelig snakket med fyrst Rainier av Monaco, som hadde sett en oppgjøret mellom Malmö og Monaco.

– Gaddafi spurte nærmest direkte. Monsieur Tisell, hvor mye tror du at de vil ha for laget? Ja du, sa jeg. Det kom kjapt, monsieur Gaddafi. Jeg elsker fotball av hele mitt hjerte, men jeg kan ikke gi deg noen tall. De økonomiske sidene har jeg ingen kunnskaper om.

Forsidefoto: Reuters / Scanpix.

Les flere nyheter her