Stoltenberg: – Et vendepunkt for Libya

Stoltenberg: – Et vendepunkt for Libya

Stol­ten­berg: – Et vende­punkt for Libya

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) mener Muammar Gaddafis død er et vendepunkt i Libyas historie.

– Nå handler det om å lage et demokratisk Libya. Gaddafis død er ikke en garanti for et demokratisk Libya, men det er et godt grunnlag, sier Stoltenberg til NTB.


Les også: Her hylles han for å ha drept Gaddafi

Stoltenberg er på besøk i Washington, hvor han skal møte president Barack Obama. Statsministeren påpeker at USA og Norge har samarbeidet om operasjonen i Libya, og sier Norge har fått stor anerkjennelse for denne innsatsen.

SV krever svar

Regjeringspartner SV krever på sin side klarhet i omstendighetene rundt Muammar Gaddafi død og forventer svar fra NATO.

– Vi må ha full klarhet om NATOs rolle. Det samme gjelder rollen til Det nasjonale overgangsrådet, sier SVs parlamentariske leder Bård Vegar Solhjell til NTB.

Les også: Gaddafis siste ord

Solhjell viser til at mandatet for den FN-sanksjonerte operasjonen var å beskytte sivile – ikke ramme Gaddafi eller sørge for regimeendring.

– Det gleder meg at Gaddafi er tatt, men det beste hadde vært om han var i live og kunne bli stilt for retten. Det hadde vært viktig også for forsoningsprosessen i Libya, sier Solhjell.

Obama advarer

Amerikanske myndigheter fester lit til meldingene om at Muammar Gaddafi er død.

USAs president Barack Obama uttalte torsdag at Gaddafis død gjør slutt på et langt, smertefullt kapittel i libysk historie.

Han advarte om at regimer som styrer med «jernhånd» i andre deler av den arabiske verden til slutt vil falle, melder AFP.

Les flere nyheter

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Diskuter artikkelen her:

comments powered by Disqus

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden