ABCNyheter
ABCNyheter AS Kirkegata 17 Oslo 0153
22 80 85 80 tips@abcnyheter.no
true nyheter 22/7,Anders Behring Breivik,Utøya,nyheter
Tor Strand Tor Strand er redaktør i ABC Nyheter. 90548980 tor@abcnyheter.no
Breivik avfyrte minst 186 skudd på Utøya Politiet har funnet totalt 186 tomhylser og en rekke ubrukte skudd på Utøya. http://www.abcnyheter.no/files/imagecache/normal/2011-41/skudd980.jpg
http://www.abcnyheter.no/files/imagecache/normal/2011-41/skudd980.jpg

680 454

Kulehull i Lillesalen i Kafébygget på Utøya. Foto: Erlend Aas / Scanpix

Breivik avfyrte minst 186 skudd på Utøya

Politiet har funnet totalt 186 tomhylser og en rekke ubrukte skudd på Utøya.

– Vi vet ikke nøyaktig antall skudd som ble løsnet, men vi har funnet 186 tomhylser på Utøya, opplyste politiadvokat Christian Hatlo i Oslo politidistrikt under en pressekonferanse torsdag.

– Vi har også funnet en mengde ubrukte skudd, men vi vil ikke gå ut med antallet nå, sier han.

Det har vært uklarheter rundt antall personer som oppholdt seg på Utøya under terrorangrepet 22. juli der 69 personer ble drept.– Politiet opererer nå med at det var 569 personer på øya. Vi har et lite forbehold om at det kan være noen personer vi ikke har oversikt over, sier han.

Les også: Barnevernet ble varslet om Breivik da han var fire

Vil avhøre personer i 20 land i terrorsaken

Politiet har så langt bedt om å få avhøre 35 personer i 20 ulike land i forbindelse med terrorangrepene på Utøya og i regjeringskvartalet.

– Disse avhørene knytter seg til den siktedes reisevirksomhet, forretningsvirksomhet, kjøp av ting og så videre, opplyste politiadvokat Christian Hatlo i Oslo politidistrikt under en pressekonferanse torsdag.

Politiet har så langt sendt rettsanmodning til 20 forskjellige land om å få gjennomføre avhør av totalt 35 personer.

I Norge har politiet så langt gjennomført 1.296 avhør. 467 av dem er fornærmede fra Utøya, 319 er fornærmede fra regjeringskvartalet og 510 er avhør av andre enn de fornærmede.

– Dette dreier seg om åstedsvitner, venner, familie, omgangskrets og så videre, forteller Hatlo.

Han forteller at politiet snart er ferdig med alle avhørene knyttet til Utøya, men at de har rundt 100 avhør igjen knyttet til bombeangrepet i Oslo.

Les også: Politiet vil ikke forlenge isolasjonen for Breivik

Politiet tror Breivik klarte å lage bomben selv

Politiet har kommet fram til at terrorsiktede Anders Behring Breivik var i stand til å lage den rundt 950 kilos bomben han sprengte i regjeringskvartalet helt alene.

Det kom fram under en pressekonferanse torsdag om status i politiets etterforskning.

Politiadvokat Christian Hatlo sier politiet så langt har gjennomført nærmere 100 timer med avhør av Breivik, senest onsdag denne uken. Politiet har under avhørene brukt mye tid på å vurdere om den siktede har hatt kompetanse nok til å lage bomben på egen hånd. Bombeeksperter og eksperter i kjemi har delta under avhørene.

– Så langt har vi konkludert med at han hadde den kompetansen, sier Hatlo.

Politiet har av den grunn besluttet at det ikke er nødvendig å foreta en befaring med den siktede på Vålstua gård på Åsta hvor han laget bomben.Politiet har også besluttet å oppheve isolasjonen av den siktede. De mener sikkerheten vil være godt nok ivaretatt ved at han fremdeles sitter på brev-, besøks- og medieforbud.

Les flere nyheter

Lesernes kommentarer

2011-10-14T19:27:03

Job Job

14. oktober 2011 - 19:27

I stedet for å slette meg

når jeg ber om at dere hoster opp denne nyheten kan dere finne den. Det går ikke an å gjemme seg bak at dere ikke visste at den var borte lenger. Vi ønsker selvsagt nyheter om vår kommende statsminister
http://www.abcnyheter.no/meninger/borger/2011/10/12/auf-lederen-viste-ikke-lederegenskaper-pa-utoeya

I stedet for å telle tomhylser på utøya burde politiet konsentrere seg og sette inn ressurser på de manger drapssakene i Oslo
2011-10-13T15:52:01

Murph Morten Kalviknes Murph Morten Kalviknes

13. oktober 2011 - 15:52

e jo isje så heilt galen aim

e jo isje så heilt galen aim når ca 3 skudd på ein person..