Heikki Holmås (nærmest) og Audun Lysbakken fra SV kjemper nå om ledervervet i partiet. Arkivfoto: Morten Holm / SCANPIX

Heikki Holmås (nærmest) og Audun Lysbakken fra SV kjemper nå om ledervervet i partiet. Arkivfoto: Morten Holm / SCANPIX

SV nede i 3,3 prosent

Sosialistisk Venstreparti får bare 3,3 prosent oppslutning i en meningsmåling utført for Sunnmørsposten. Også Senterpartiet sliter og er så vidt over sperregrensa.

Høyre og Arbeiderpartiet fortsetter framgangen på meningsmålingen. Arbeiderpartiet nærmer seg nivået fra valget i 2009 med 34,8 prosent, fram 2,1 prosentpoeng i forhold til august. Bakgrunnstallene viser at partiet i tillegg til å mobilisere egne velgere, også tar velgere fra SV og Frp. Høyre kryper fortsatt oppover og får 28,3 prosent, fram 2,6 prosentpoeng. Samtidig fortsetter Frp tilbakegangen med en oppslutning på 16,2 prosent, tilbake 2,1 prosentpoeng.

Kristelig Folkeparti får 4,9 prosent, ned 0,1. Senterpartiet faller 1,2 prosentpoeng til 4,5 prosent, mens Venstre får støtte fra 5,6 prosent av de spurte, fram 0,9.

– Dette er som ventet, sier valgforsker Frank Aarebrot til Sunnmørsposten.

Les også: Massiv motstand mot uravstemning i SV

Han peker på at det er vanlig at valgvinnerne fortsette framgangen også etter valget, mens valgtaperne fortsetter nedover.

Om denne målingen var resultatet av et stortingsvalg ville det blitt klart borgerlig flertall på Stortinget. De tre rødgrønne partiene, som i dag har 86 mandater, ville bare fått inn 72.

Målingen er tatt opp i tidsrommet 20. til 25. september. 1.000 personer er spurt om partivalg.

Les også: Vil ikke diskutere SVs skatteønsker

Samtidig som målingen offentliggjøres meldes det om liten støtte til lederkandidat Heikki Holmås i SV-rekken.

Ingen av SVs fylkesledere gir åpen støtte til Heikki Holmås i kampen mot Audun Lysbakken om å bli partiets nye leder.

Åtte av 17 fylkesledere Dagsavisen har spurt, sier de støtter Audun Lysbakken som ny leder i Sosialistisk Venstreparti. Resten av fylkeslagene har ikke bestemt seg, eller ønsker ikke å avsløre hvem som er deres kandidat. Ingen går ut med åpen støtte til Lysbakkens motkandidat Heikki Holmås.

Rolf Bersås, leder Rogaland SV, mener SV må favne bredere, og at Lysbakken er rette mann til å få det til.

– Jeg har tro på at han har organisatorisk og politisk bredde som vil favne over en videre del av velgermassen vår. Vi må bli litt rødere og litt grønnere, sier Bersås til Dagsavisen.

Les flere nyheter

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Diskuter artikkelen her:

comments powered by Disqus

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden