Terrorangrepet rammet Regjeringskvartalet rett før klokka halv fire på ettermiddagen 22. juli. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix.

Terrorangrepet rammet Regjeringskvartalet rett før klokka halv fire på ettermiddagen 22. juli. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix.

Nye medlemmer til ytre høyre etter 22. juli

Innvandringskritiske organisasjoner og partier på ytterste høyre fløy opplever medlemsøkning etter terrorhandlingene 22. juli, skriver Ny Tid.

Generalsekretær Kjell Arne Sellæg i Demokratene opplyser at partiet har fått rundt 100 nye medlemmer den siste måneden, fordelt på moderpartiet og ungdomsorganisasjonen.

Partiets hjemmesider har mangedoblet antallet besøk, sier generalsekretæren.

Han tar sterkt avstand fra uttalelsene som tidligere ordførerkandidat for Demokratene i Kristiansund, Håvard Krane, kom med i begynnelsen av august.

TV 2 avslørte lydopptak der Krane beskriver hvordan kan ønsker å begå politiske drap.

– Etter skandalen med Krane har vi oppgang i medlemstallet. Krane-saken kom som et sjokk, og han er ikke lenger velkommen hos oss. Men etter omtalen har folk gått inn på våre hjemmesider og funnet punkter de støtter, og så meldt seg inn, sier Sælleg til ukeavisen.

Også organisasjonene Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) og Norwegian Defence League (NDL) sier de har hatt medlemsøkning.

– Det virker som det er stigende interesse for det vi driver med. Folk er blitt mer bevisste på hva det er verdt å jobbe mot, sier SIAN-leder Arne Tumyr.

Ny Tid viser til kilder med innsidekunnskap og skriver at den høyreekstreme organisasjonen Vigrid vurderer å starte opp igjen. Vigrid ble lagt ned i 2009 da grunnleggeren Tore Tvedt trakk seg.

Les flere nyheter her

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Debatt om saker og hendelser er viktig for demokratiet. Men det er også viktig at debatten er uten sjikane, uønsket språkbruk eller personangrep. Derfor blir debatten hos ABC Nyheter overvåket av moderatorer som fjerner innlegg som bryter med reglene. Husk imidlertid at din ytringsfrihet ikke betyr at vi må publisere det du mener.ABC Nyheter krever at du registrerer deg med fullt navn.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Kommentarfeltet er lukket for natten (23:00 - 06:00).

Velkommen til debatt i morgen tidlig klokken 06:00.