Journalist Kjetil Stormark skriver en bok om forberedelsene til den terrorsiktede Anders Behring Breivik. Her fra anslaget mot Oslo sentrum 22. juli i år. (Foto: Scanpix)

Journalist Kjetil Stormark skriver en bok om forberedelsene til den terrorsiktede Anders Behring Breivik. Her fra anslaget mot Oslo sentrum 22. juli i år. (Foto: Scanpix)

Bok skal avsløre terror-for­be­re­del­sene

Før jul kommer Kagge Forlag med en bok som skal avsløre terrorforberedelsene til Anders Behring Breivik.

Journalist Kjetil Stormark skal skrive boken om da terroren kom til Norge.

- Boka skal handle om det dramatiske døgnet 22. juli. Hva som egentlig skjedde. I tillegg skal den handle om gjerningsmannens planer og forberedelser i forkant av udåden, sier Stormark til ABC Nyheter.

Hacker-kontakt

To av mailkontoene til den terrorsiktede massedrapsmannen Anders Behring Breivik har de siste uken blitt hacket av den norske hackergruppa Noria.

- Jeg fikk tilfeldigvis god kontakt med denne gruppen i april i år. Etter det har jeg fulgt dem på nært hold, noe som har resultert i en stor artikkel i denne ukens utgave av bladet Plot, sier Stormark.

Kjetil Stormark skriver om terrorforberedelsene til Anders Behring Breivik. (Foto: ABC Nyheter/Stein Ove Korneliussen)Kjetil Stormark skriver om terrorforberedelsene til Anders Behring Breivik. (Foto: ABC Nyheter/Stein Ove Korneliussen)

Nylig fikk Stormark overlevert innholdet fra mailkontoene fra hackergruppa Noria.

Lørdag klokken 14 overleverte han alt materialet til politiet, etter avtale med hacker-grupen.

Les også: Hackere hjelper politiet

Unik mulighet

- Jeg ønsker foreløpig å holde kortene tett til brystet når det gjelder innholdet i boken. Men det er klart at det omfattende mailmaterialet, gir meg en god mulighet til å krysspeile og dobbeltsjekke gjerningsmannens forberedelser på en unik måte, sier Stormark.

Han tviler på at materialet han besitter er komplett.

- Det er det neppe, men det er likevel svært omfattende og vil ta litt tid å analysere. Mailene jeg har fått tilgang til går noe tilbake i tid, sier Stormark.

Breiviks tanker

Etter det ABC Nyheter kjenner til kan innholdet i mailkontoene være med på å kaste nytt lys over gjerningsmannens bevegelser og kontaktpunkter i forkant av bomben i Oslo og massakren på Utøya. De vil også kunne gi et innblikk i Breiviks tanker og si noe om hvem han har hatt kontakt med i tiden forut for anslaget i Oslo.

- Boken vil inneholde nye avsløringer, sier Kjetil Stormark.

Les flere nyheter her

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Diskuter artikkelen her:

comments powered by Disqus

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden