Flere hundre libyske motstandskvinner skal ha blitt voldtatt av Gaddafis leiesoldater. Bildet viser kvinner som demonstrerer mot regimet i Benghazi 6. juli. (Foto: AFP)

Flere hundre libyske motstandskvinner skal ha blitt voldtatt av Gaddafis leiesoldater. Bildet viser kvinner som demonstrerer mot regimet i Benghazi 6. juli. (Foto: AFP)

Gaddafis soldater fører vold­tekts­sta­ti­stikk

Minst 1600 kvinner er systematisk voldtatt bare i det vestlige Libya.

Nye uttalelser fra Gaddafis innerste krets avslører flere detaljer om systematiske voldtekter mot sivile i Libya, skriver den svenske avisen Expressen.

– Bare i den vestre delen av landet er minst 1600 kvinner blitt voldtatt, sier Abdulmotalib al-Houni til det arabiske nyhetsmagasinet al-Majala.

Al-Houni er tidligere rådgiver for Muammar Gaddafis sønn Saif al-Islam.

Deler ut potensmidler

Det skal være diktatorens leiesoldater som står for overgrepene og som fører statistikken.

Ifølge Den internasjonale straffedomstolen (ICC) får Gaddafis soldater utdelt potensmidler for å kunne voldta flest mulig kvinner som kjemper mot regimet.

Mange av de voldtatte kvinnene skal være svært unge. Minst 120 av dem har flyktet over grensen og tatt abort i Tunisia, ifølge al-Houni.

Les også: Gaddafi mistenkt for å ha gitt soldater Viagra

Ikke vanlige soldater

Avhopperen minner på at Gaddafis hær ikke består av vanlige soldater, men av opp mot 15 000 godt betalte soldater, hvorav mange utenlandske.

– Vi må være tydelige på at de som kjemper for Gaddafi ikke er vanlig soldater, men leiesoldater. Det er krigere som er blitt forberedt på disse oppgavene for lenge siden, sier al-Houni.

– De er der for å beskytte én person, ikke nasjonen, legger han til.

Les flere nyheter her

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Debatt om saker og hendelser er viktig for demokratiet. Men det er også viktig at debatten er uten sjikane, uønsket språkbruk eller personangrep. Derfor blir debatten hos ABC Nyheter overvåket av moderatorer som fjerner innlegg som bryter med reglene. Husk imidlertid at din ytringsfrihet ikke betyr at vi må publisere det du mener.ABC Nyheter krever at du registrerer deg med fullt navn.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Diskuter artikkelen her:

comments powered by Disqus