Hurtigruta «Kong Harald» gikk på grunn i Møre og Romsdal mandag kveld. Skipet på bilde er ikke det samme som grunnstøtte. Bildet viser skipet «Richard With». Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Hurtigruta «Kong Harald» gikk på grunn i Møre og Romsdal mandag kveld. Skipet på bilde er ikke det samme som grunnstøtte. Bildet viser skipet «Richard With». Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Hur­tig­ru­ten grunn­støtte

Hurtigruteskipet Kong Harald gikk mandag kveld på grunn på Lepsøyrevet på vei fra Ålesund mot Molde.

Skipet måtte legge til kai i Molde der dykkere fant et hull på størrelse med en femkroning i skroget, opplyser kommunikasjonssjef Ragnar Norum i Hurtigruten ASA til adressa.no.

Skipet skal nå inspiseres av Det Norske Veritas. Ingen ble skadd i grunnstøtingen, men Norum opplyser at det var en liten rystelse i fartøyet. Kong Harald var på sin andre dag etter avreise fra Bergen da den traff revet.

– Når vi tar ut en rute så tidlig i rundturen, så blir hele turen kansellert og så går vi på igjen med neste om elleve dager, sier Norum til NTB.

Han tror skipet er i trafikk igjen om åtte dager.

– Vi hadde håpet på en nødreparasjon. Det har vi gjort tidligere, men det må Veritas ta stilling til.

Kong Harald har kapasitet til 691 passasjerer. De som var om bord får tilbud om en ny tur eller pengene tilbake.

– Noen får sikkert tilbud om å reise videre med det andre skipet som kommer etter i dag, men det blir nok veldig få siden det er dårlig med plass, sier kommunikasjonssjefen.

Les flere nyheter her

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Diskuter artikkelen her:

comments powered by Disqus

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden