I desember 2009 ble dette merkelige lysfenomenet observert over store deler av Finnmark. Det viste seg i etterkant å skyldes en russisk rakettoppskytning. (Foto: Odd Magne Haugen)

I desember 2009 ble dette merkelige lysfenomenet observert over store deler av Finnmark. Det viste seg i etterkant å skyldes en russisk rakettoppskytning. (Foto: Odd Magne Haugen)

Flere UFO-obser­va­sjo­ner

I 2001 har Skandinavisk UFO Information (SUFOI) mottatt nærmere 300 henvendelser. De fleste observasjoner har dog en naturlig forklaring.

Antall henvendelser om Uidentifiserte Flygende Objekter (UFOer) stiger, skriver Newspaq ifølge Ekstra Bladet.


- Jeg føler at vi får flere henvendelser om observasjoner enn tidligere. Mange av observasjonene får vi fordi folk har filmet eller tatt bilder av noe de opplever som uforklarlig, sier formann i SUFOI, Kim Møller Hansen, til Ekstra Bladet.

Les også: Nektes UFO-kommisjon

Foreningen samler danske UFO-observasjoner. Formannen anslår at SUFOI snart er oppe i én henvendelse om dagen. Tilgangen på små digitalkameraer og gode mobilkameraer gjør det raskt å ta bilde hvis man observerer noe mystisk på himmelen. Når man har dokumentasjon er det flere som tør å fortelle om sine observasjoner.

Les også: - UFOer opptatte av atomvåpen

- Før ble man kanskje avskrevet som tullete, men nå har teknologien gjort dokumentasjonen enklere, sier Hansen. I januar i fjor offentliggjorde det danske flyvåpenet sitt 329 sider store UFO-arkiv, så SUFOI og andre interesserte kan granske innrapporterte observasjoner.

Les også: UFO-president går av

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Diskuter artikkelen her:

comments powered by Disqus

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden