I en måling gjennomført av InFact for VG denne uken er Høyre, Ap og Frp nesten like store. (Arkivfoto: Lise Åserud / Scanpix)

I en måling gjennomført av InFact for VG denne uken er Høyre, Ap og Frp nesten like store. (Arkivfoto: Lise Åserud / Scanpix)

Hagen-effekt for Frp i ny måling

Frp suser opp hele 6,5 prosentpoeng i en ny meningsmåling. Nye innvandringsutspill, kritikk av Høyre og comebacket til Carl I. Hagen er årsaken.

I en måling gjennomført av InFact for VG denne uken er Høyre, Ap og Frp nesten like store.

Høyre er fortsatt størst på borgerlig side med sine 26,2 prosent, en nedgang på 1,6 prosentpoeng, men kjenner pusten av Frp i nakken. Frp har en oppslutning på 25,7 prosent, opp 6,5 prosentpoeng siden forrige måling i august. Dette ville gitt de to partiene hele 93 mandater på Stortinget om det hadde vært valg i dag.

Ap får en oppslutning på 26,2 prosent og går tilbake med 2,6 prosentpoeng. De to øvrige regjeringspartiene går noe mindre tilbake, SV har 5,5 prosent, tilbake 0,6 prosentpoeng, mens Sp noterer seg for 4,5 prosent, en tilbakegang på 0,3 prosentpoeng.

Oppslutningen for de øvrige partiene (endring fra forrige måned i parentes): KrF 4,2 (-1,9), Venstre 2,8 (-1,6), Rødt 2,1 (+0,2) og Andre 1,9 (-). (©NTB)

Les også:

Hagen vil bli ordfører i Oslo

Høyre avslår Hagen-tilbud

Les flere nyheter på ABC Nyheters forside.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Debatt om saker og hendelser er viktig for demokratiet. Men det er også viktig at debatten er uten sjikane, uønsket språkbruk eller personangrep. Derfor blir debatten hos ABC Nyheter overvåket av moderatorer som fjerner innlegg som bryter med reglene. Husk imidlertid at din ytringsfrihet ikke betyr at vi må publisere det du mener.ABC Nyheter krever at du registrerer deg med fullt navn.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Diskuter artikkelen her:

comments powered by Disqus