I en måling gjennomført av InFact for VG denne uken er Høyre, Ap og Frp nesten like store. (Arkivfoto: Lise Åserud / Scanpix)

I en måling gjennomført av InFact for VG denne uken er Høyre, Ap og Frp nesten like store. (Arkivfoto: Lise Åserud / Scanpix)

Hagen-effekt for Frp i ny måling

Frp suser opp hele 6,5 prosentpoeng i en ny meningsmåling. Nye innvandringsutspill, kritikk av Høyre og comebacket til Carl I. Hagen er årsaken.

I en måling gjennomført av InFact for VG denne uken er Høyre, Ap og Frp nesten like store.

Høyre er fortsatt størst på borgerlig side med sine 26,2 prosent, en nedgang på 1,6 prosentpoeng, men kjenner pusten av Frp i nakken. Frp har en oppslutning på 25,7 prosent, opp 6,5 prosentpoeng siden forrige måling i august. Dette ville gitt de to partiene hele 93 mandater på Stortinget om det hadde vært valg i dag.

Ap får en oppslutning på 26,2 prosent og går tilbake med 2,6 prosentpoeng. De to øvrige regjeringspartiene går noe mindre tilbake, SV har 5,5 prosent, tilbake 0,6 prosentpoeng, mens Sp noterer seg for 4,5 prosent, en tilbakegang på 0,3 prosentpoeng.

Oppslutningen for de øvrige partiene (endring fra forrige måned i parentes): KrF 4,2 (-1,9), Venstre 2,8 (-1,6), Rødt 2,1 (+0,2) og Andre 1,9 (-). (©NTB)

Les også:

Hagen vil bli ordfører i Oslo

Høyre avslår Hagen-tilbud

Les flere nyheter på ABC Nyheters forside.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Kommentarfeltet er lukket for natten (23:00 - 06:00).

Velkommen til debatt i morgen tidlig klokken 06:00.

    Hva kan vi bli bedre på?

    Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

    Ja, jeg kan delta
    Nei takk

    Hilsen oss i Startsiden