Gazas befolkning hjelper jordskjelvofrene

Gazas befolkning hjelper jordskjelvofrene

Gazas befolk­ning hjelper jord­skjelv­of­rene

Til tross for de har lidd enorm overlast selv, har det palestinske folket gått sammen om å hjelpe jordskjelvofrene på Haiti.

Mange palestinere troppet mandag opp på kontorene til Det internasjonale Røde Kors for å donere penger, mat og klær til Haitis befolkningen. 

- Vi donerer disse tingene fordi vi som palestinere har lidd mye, og det palestinske folk føler mer med befolkningen i Haiti enn noen andre i verden. Vi har lidd mye og vi kjenner deres lidelser, det er derfor vi har bestemt oss for å donere her fra lidelsens sentrum, fra det okkuperte Gaza, sier Jamal Al Khudari, som er leder for komiteen mot beleiringen av Gaza, til nyhetsbyrået Reuters. 

Lederen for Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC), Stephan Beytrison, takket Gazas befolkning for deres donasjon.

- Vi er svært glade for å se at Gazas befolkning tenker på befolkningen i Haiti. Og det er svært spesielle omstendigheter da folket i Haiti har lidd mye i denne uken etter jordskjelvet, og dette er vel et tegn på solidaritet, sier Beytrison. 

Mer enn 30 land har strømmet til Haiti med redningsarbeidere, leger, feltsykehus, mat, medisin og annet utstyr siden tirsdag i forrige uke, da Haiti ble rammet av et jordskjelv.

Israel, som har opprettholdt på Gazastripen siden Hamas overtok i juni 2007, har sendt over 200 soldater til Haiti og konstruert den største medisinske fasiliteten i Haiti, hvor de for øyeblikket behandler mange hundre jordskjelvofre, ifølge en talsmann for det israelske forsvaret.

Se video fra Gaza i januar 2009 nedenfor.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Diskuter artikkelen her:

comments powered by Disqus

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden