Trist Lyn-farvel med Ullevaal

Celso Borges overlister målvakt Arnar Darri Petursson og gir gjestene ledelsen 1-0 under eliteseriekampen i fotball mellom Lyn og Fredrikstad søndag kveld. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

<pLyn Oslo tok farvel med Ullevaal stadion og eliteserien i fotball etter å ha blitt ydmyket med 0-5 av Fredrikstad søndag.</p

Også Fredrikstad ble noen hakk for store for Lyn som endte klart sist i årets eliteserie. Fem baklengsmål fikk Lyn i siste hjemmekamp.

Lyn reiste seg aldri igjen etter to FFK-mål i løpet av tre minutter i 1. omgang. Celso Borges laget det første etter å ha fått to sjanser. Alex Valencia headet inn det andre etter at han fikk stå umarkert på et innlegg fra Gardar Johansson.

Etter hvilen ble det enda verre. Første kom ved Gardar Johannsson etter en rekke store sjanser.

Darri Petursson fikk rødt kort etter at han som bakerste mann felte Amin Askar. Det påfølgende straffesparket satte Daniel Wass lett bak debutant Tarjei Omenaas.

Innbytter Pål André Czwartek satte punktum for FFK-scoringene.

Berntsen slått ut

For Lyn var det ikke bare avskjed med eliteserien. Det skulle også være siste kamp for lagkaptein og Lyn-bautaen Tommy Berntsen, men han kastet inn håndkleet før kampen. Trolig er han slått ut av influensa.

Beholder Lyn profflisensen eller unngår konkurs, er det 1. divisjon eller 2. divisjon på Bislett neste sesong.

Ender det med konkurs, må den tradisjonsrike osloklubben starte nederst i seriesystemet. Framtiden er uviss.

Også søndagens motstander går spennende dager i møte. Fredrikstad må gjennom kvalifiseringskamper for å overleve i eliteserien.